Antena 3 CNN Actualitate Dosar penal pentru românii ”pierduți” de DSP

Dosar penal pentru românii ”pierduți” de DSP

Un dosar penal a fost deschis pe numele funcționarilor de la Direcția de Sănătate Dolj pentru că, în perioada 16 martie - 4 aprilie, nu ar fi raportat autorităţilor judeţene zeci de persoane care au venit din străinătate şi care trebuiau să fie în autoizolare la domiciliu.

Dosar penal pentru românii ”pierduți” de DSP
Sursa foto: hepta
07 Apr 2020   •   11:37

Direcția de Sănătate Publică din Craiova este acuzată că nu a luat măsurile necesare de izolare la domiciliu a unui grup de persoane sosite din străinătate, dintr-o regiune afectată de virusului COVID-19, din acest motiv organele de poliție fiind în imposibilitatea de a monitoriza și respecta măsurile de autoizolare impuse. 

Pe de altă parte, angajaţii DSP Dolj sunt anchetaţi de procurori după ce au lăsat 4 persoane să plece dintr-un centru de carantină, înainte de sosirea rezultatelor testelor pentru COVID-19.

Cei 4 au mers în localitatea de domiciliu unde au intrat în contact cu alte persoane, iar câteva zile mai târziu rezultatele analizelor au arătat că au COVID-19.

Există la acest moment două dosare de anchetă penală efectuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, prin care funcționarii DSP Dolj sunt cercetați de neglijență în serviciu, abuz în serviciu și zădărnicirea transmiterii bolilor.

×
Subiecte în articol: dosar penal Craiova dsp
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close