Antena 3 Actualitate Dosar pentru ucidere din culpă, după moartea a trei pacienţi lăsaţi fără oxigen la Spitalul Victor Babeş

Dosar pentru ucidere din culpă, după moartea a trei pacienţi lăsaţi fără oxigen la Spitalul Victor Babeş

de Alin Tarnovschi    |    Sergiu Cora    |    Sabrina Preda    |    12 Apr 2021   •   21:41
Dosar pentru ucidere din culpă, după moartea a trei pacienţi lăsaţi fără oxigen la Spitalul Victor Babeş
Sursa foto: Antena 3

Poliţiştii şi procurorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, după moartea celor trei pacienţi lăsaţi fără oxigen din cauza unei avarii la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti.

Poliţiştii de la Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei, precum şi un procuror de caz, au ajuns la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti pentru a face cercetarea la faţa locului.

Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, după moartea a trei pacienţi care au rămas fără oxigen după o avarie la unitatea mobilă de Terapie Intensivă aflată în curtea Spitalului Victor Babeş.

Trupurile pacienţilor morţi vor fi duse, de dimineaţă, la Institutul de Medicină Legală pentru expertizele care vor stabili cauza exactă a morţii.

În acest moment, cercetările pentru ucidere din culpă se realizează "in rem" până ce ancheta va stabili dacă există o persoană care este vinovată de avaria ce a dus la blocarea ventilatoarelor.

Jandarmi mobilizaţi la Spitalul Victor Babeş, după ce trei pacienţi au murit din cauza unei avarii

Trei pacienţi morţi după o avarie la sistemul de oxigen, la Spitalul Victor Babeş

"Referitor la situația petrecută azi, 12.04.2021, la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, amplasată în curtea Institutului Național Victor Babeș din capitală, dorim să facem următoarele precizări:

Personalul medical care încadrează Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă  a semnalat intrarea în avarie, concomitent, a tuturor ventilatoarelor regăsite în container și a comunicat echipei tehnice a spitalului că acestea prezintă o alarmă de suprapresiune respectiv, presiune crescută de peste 6 Bari, limita maximă admisă pentru funcționarea corectă și în siguranță  a acestor tipuri de echipamente medicale.

În urma verificării presiunii oxigenului din Unitatea Mobilă, ventilatoarele au rămas în avarie. Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la fața locului  a refuzat intrarea în unitate, deși i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecție împotriva COVID-19. Acesta, în final a părăsit incinta spitalului, refuzând să intre în TIR.

Un angajat a refuzat să intre în TIR-ul de Terapie Intensivă de la Victor Babeş de frica virusului

La acest moment este în derulare o verificare pentru stabilirea motivelor  care au dus la creșterea presiunii oxigenului peste valoarea maximă admisă, în cadrul Unității Mobile. 

Verificarea ventilatoarelor, în urma avariei a demonstrat ca acestea au înregistrat  o creșterea a  presiunii de peste 6 Bari, ceea ce a dus la oprirea lor din funcțiune. 

Instalarea și operaționalizarea  Unității se realizează sub coordonarea DSU și a spitalului iar reglarea continuă a parametrilor de lucru, a instalației de oxigen care deservește UTIM-ul, monitorizarea acesteia și operarea unității este realizată de echipa tehnică a spitalului. 

Din cei 8 pacienți internați în UTIM din cadrul Victor Babeș 
- 1 pacient pe o secție proprie a spitalului Victor Babeș
- 1 pacient la Spitalul ROL 2 (secția militară a Ana Aslan)
- 2 pacienți la Spitalul Bagdasar Arseni
- 1 pacient la Floreasca
-3 pacienți au fost declarați decedați, în urma intrării în stop cardio respirator", se arată în comunicatul DSU.

×
Subiecte în articol: Spitalul Victor Babeş

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close