Antena 3 CNN Actualitate Șef IPJ Caraș-Severin, pus sub control judiciar. Matei Lupu a demisionat din funcție imediat

Șef IPJ Caraș-Severin, pus sub control judiciar. Matei Lupu a demisionat din funcție imediat

Șef IPJ Caraș-Severin, pus sub control judiciar. Matei Lupu a demisionat din funcție imediat
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
05 Dec 2019   •   10:40

Update: Prefectul judeţului Caraş-Severin, Matei Lupu, a demisionat din funcţie, după ce a fost pus sub control judiciar şi are interdicţia de a părăsi ţara.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a confirmat demisia prefectului.

În urma unor percheziţii desfăşurate miercuri la domiciliile unor poliţişti din Caraş-Severin, pentru probarea unor fapte de corupţie în legătură cu infracţiuni la legea privind armele şi muniţiile, au fost puse în executare zece mandate de aducere, printre care şi pentru şeful Serviciului Arme şi Muniţii din IPJ Caraş-Severin, Radu Ştefan, şi prefectul judeţului, Matei Lupu.

Știrea inițială: Şeful Serviciului Arme şi Muniţii din cadrul IPJ Caraş-Severin, Radu Ştefan, a fost reţinut pentru 24 de ore în dosarul Vânătorilor. Prefectul judeţului este şi el sub control judiciar pentru 60 de zile.

DIICOT îi acuză că au format un grup infracţional organizat, împreună cu un ofiţer de poliţie şi trei agenţi. Aceştia ar fi intervenit în favoarea unor persoane care voiau să obţină arme, dar nu participau la cursurile obligatorii. Înainte de susţinerea examenului, poliţiştii furnizau subiectele celor care le ofereau şpagă, spun ofiţerii DIICOT. 

Totodată, suspecţii sunt acuzaţi că favorizau persoane cu funcţii importante, care deţineau deja arme şi încălcau legislaţia privind regimul armelor şi muniţiilor. 30 de suspecţi şi inculpaţi din şase judeţe au fost audiaţi şi la această oră de anchetatori, în scandalul armelor! 

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close