Antena 3 CNN Actualitate Dosare penale după greva de la metrou. Lucian Bode: Greviștii vor suporta consecințe legale

Dosare penale după greva de la metrou. Lucian Bode: Greviștii vor suporta consecințe legale

Trei dosare penale după greva de la metrou. ”Greviștii vor suporta consecințe legale”, anunță ministrul de Interne.

Dosare penale după greva de la metrou. Lucian Bode: Greviștii vor suporta consecințe legale
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    26 Mar 2021   •   14:27

Ministrul de Interne a avut o reacţie dură în urmă cu puţin timp pe tema grevei de la metrou. Lucian Bode a menţionat că poliţiştii şi jandarmii nu vor să intre în forţă să spargă greva, însă autorităţile nu vor accepta ca protestatarii să îşi bată joc de sute de mii de oameni care au nevoie să circule cu metroul. 

”Greviștii vor suporta consecințe legale”, a spus ministrul.

”Toată lumea pune întrebarea: De ce nu interveniți în forță și să restabiliți ordinea prin Jandarmerie? Eu sunt convins că soluția la îndemâna celor două părți este dialogul. La această oră, o delegație formată din reprezentanți ai sindicatului Metrorex discută cu prefectul Capitalei și cu directorul general Metrorex.

Îmi exprim speranța că în urma acestui dialog vor ajunge la concluzia că acest conflict trebuie să înceteze de urgență, cei care sunt în stațiile de metrou să le părăsească și să putem relua transportul subteran în București”, a precizat ministrul Lucian Bode.

Prefectul Capitalei discută chiar în aceste momente cu directorul Metrorex şi caută soluţii pentru a pune capăt grevei care a paralizat Bucureştiul. 

Grevă la metrou 26 martie 2021

Circulaţia trenurilor de metrou este afectată vineri de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, care au blocat calea de rulare, împiedicând pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri.

Citiți și: Lista revendicărilor sindicaliştilor Metrorex: Să ne asigure că nu taie salariile. Oprirea nu are legătură cu magazinele

 

×
Subiecte în articol: dosare penale Lucian Bode
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close