Antena 3 CNN Actualitate Dosarele de la Casa de Pensii Braşov, procesate manual în urma unui atac informatic

Dosarele de la Casa de Pensii Braşov, procesate manual în urma unui atac informatic

Dosarele de la Casa de Pensii Braşov, procesate manual în urma unui atac informatic
Sursa foto: retea informatica
19 Mai 2009   •   14:22

Reţeaua informatică a Casei de Pensii Braşov a fost blocată din cauza unui virus, care a atacat calculatoarele instituţiei. Acest lucru a dus la eliberarea cu întârziere a adeverinţelor necesare. Cu toate acestea, reprezentanţii Casei de Pensii dau asigurări că plata pensiilor nu va fi afectată.

Problemele legate de funcţionarea reţelei de calculatoare au început săptămâna trecută. Nimeni nu şi-a dat seama, însă, despre ce e vorba decât în urmă cu câteva zile.

Dosarele sunt procesate de angajaţii casei de pensii cu hârtia si pixul. Munca nu este deloc uşoară, mai ales că toate datele sunt stocate în reţeaua informatică, care nu poate fi accesată.

Reprezentanţii casei de pensii au angajat o firmă specializată ca să rezolve problema. Întârzierile din ultimele zile au mărit cozile de la ghişeele casei de pensii.

Reprezentanţii casei de pensii spun că atacul informatic este cel mai grav cu care s-au confruntat până acum. Din această cauză, devirusarea sistemului va scoate bani serioşi de la buget.

Antena 3

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close