Antena 3 CNN Actualitate Dosarul corupţiei de la Timiş. Şeful Poliţiei Recaş, interceptat în timp ce le spunea agenţilor din subordine să răspundă dorinţelor primarului

Dosarul corupţiei de la Timiş. Şeful Poliţiei Recaş, interceptat în timp ce le spunea agenţilor din subordine să răspundă dorinţelor primarului

Dosarul corupţiei de la Timiş. Şeful Poliţiei Recaş, interceptat în timp ce le spunea agenţilor din subordine să răspundă dorinţelor primarului
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Ian 2015   •   09:02

Şefii Poliţiei Rutiere din Recaş şi primarul oraşului au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Între timp, noi detalii ies la iveală în scandalul corupţiei de la Recaş. Şeful Poliţiei a fost interceptat în timp ce le spunea agenţilor din subordine să răspundă dorinţelor primarului.

Anchetatorii îl acuză pe edil că le-ar fi cerut poliţiştilor să nu dea amenzi locuitorilor din oraşul său în timpul campaniei electorale. Iar şeful Poliţiei Rutiere este suspectat că primea şpagă în cauciucuri în schimbul unor favoruri.

Potrivit anchetatorior, primarul oraşului Recaş făcea presiuni asupra şefilor de la  I.P.J. Timiş şi a Poliţiei Recaş pentru ca poliţiştii să nu mai dea amenzi în perioada campaniei electorale. Edilul spera că astfel îşi va atinge ţinta de 51 la sută din voturile cetăţenilor pentru prezidenţiale.

Din interceptările depuse la dosar reiese că la rândul său, şeful Poliţiei Recaş punea presiuni pe subordonaţi să respecte cerinţele edilului

„Acuma, eu zic că totuşi, cale de întoarcere există şi ce vreau eu să spun? Nu are rost, noi, să ne punem cu ăştia, că până una - alta ăştia conduc. Politicul".

Mai mult, şefii IPJ Timiş se interesau dacă poliţişti fac ce li se cere. Unul dintre agenţi a ignorat însă ordinele şi a aplicat o amendă de 3.200 lei unui consilier local. Adjunctul IPJ a intervenit imediat:

„Păi nu-s normali mă!", ….„n-au înţeles încă nimic".

Iar agenţii care nu s-au supus au fost schimbaţi din funcţii sau mutaţi. În referatul procurorilor se mai arată că unul dintre ei a fost de-a dreptul hărţuit de superiorii lui.

Inculpatul Berzescu Doru Adrian, în calitate de Şef al Poliţiei Locale Recaş, s-a implicat personal în activităţi de supraveghere a agentului de poliţie cu scopul de a-i crea acestuia o stare de temere, menită a conduce la îndepărtarea acestuia din funcţia pe care o exercita în mod legal, în cadrul Postului de Poliţie Recaş. Activităţile de urmărire au constat în supravegherea neautorizată de către judecător a agentului de poliţie, atât în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu cât şi în timpul liber, executând capturi de imagini în locurile frecventate de acesta cât şi la domiciliul său, se arată în documentele DNA.

La rândul său şeful Poliţiei Rutiere Recaş ar fi luat mită pentru a avansa în grad unii agenţi.

×
Subiecte în articol: interceptari
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close