Antena 3 CNN Actualitate Dosarul fraudei de 20 de milioane de euro. 10 persoane din Strehaia, reţinute

Dosarul fraudei de 20 de milioane de euro. 10 persoane din Strehaia, reţinute

Dosarul fraudei de 20 de milioane de euro. 10 persoane din Strehaia, reţinute
Sursa foto: Foto: sk8rrboi.wordpress.com
27 Feb 2012   •   07:19

10 persoane din Strehaia au fost reţinute pentru 24 de ore în dosarul fraudei de 20 de milioane de euro. În total, 28 de persoane au fost audiate. Procurorii DIICOT au percheziţionat câteva zeci de locuinţe din mai multe judeţe din ţară pentru a destructura un grup infracţional specializat în evaziune fiscală şi spălare de bani. Trei suspecţi sunt daţi dispăruţi. Printre ei se află şi regele asfaltului din Argeş, Cătălin Spătaru.

Doi bărbaţi din Strehaia coordonau reţeaua de infractori care se întindea în aproape toată ţara. La percheziţii agenţii au găsit mai multe arme. Oamenii legii au pus sechestru pe 5 masini de lux şi un seif.

Cei doi bărbaţi din Strehaia au înfiintat 5 firme fantomă, în numele cărora tăiau facturi fiscale false pentru aproape 50 de societati comerciale din toata tara.

34 de persoane sunt suspecte in dosar. 31 au duse la audieri de procurorii DIICOT. Printre cei dusi la sectie se afla si finantatorul echipei FC Hunedoara, Silvian Toma, dar şi un fost comisar de la Garda Financiara, Petrică Toma, amandoi cu afaceri in constructii.

Alti 3 suspecti sunt dati disparuti. Este si cazul lui Cătălin Spătaru, supranumit "regele asfaltului din Argeş", despre care surse judiciare spun ca ar fi parasit deja tara. Omul de afaceri detine o retea de benzinarii, un hotel, dar si o firma de constructii care a incheiat mai multe contracte de asfaltare cu statul.


×
Subiecte în articol: perchezitii romi frauda
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close