Antena 3 CNN Actualitate Dosarul furtului de tablouri: Dogaru şi Darie vor fi judecaţi în procedură simplificată, după ce au recunoscut faptele

Dosarul furtului de tablouri: Dogaru şi Darie vor fi judecaţi în procedură simplificată, după ce au recunoscut faptele

Dosarul furtului de tablouri: Dogaru şi Darie vor fi judecaţi în procedură simplificată, după ce au recunoscut faptele
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Oct 2013   •   12:51

Judecătoria Sectorului 3 a admis, joi, cererile de judecare prin procedură simplificată, pe baza recunoaşterii vinovăţiei, în cazul lui Radu Dogaru şi a lui Eugen Darie, si a respins solicitările făcute de Alexandru Bitu şi Petre Condrat, informează Mediafax.
   
Instanţa a respins cererile lui Bitu şi Condrat pe motiv că declaraţiile acestora nu sunt concordante cu probatoriul asigurat de procurori în acest caz.

Astfel, instanţa nu a putut lua în considerare recunoaşterea integrală a vinovăţiei, aşa cum cere articolul 320 indice 1 din Codul de procedură penală, în baza căruia au solicitat să fie judecaţi.
   
Alexandru Bitu şi Petre Condrat vor fi judecaţi în continuare în procedură completă, în cadrul căreia vor fi audiaţi, vor fi ascultaţi martori, vor putea propune probe în apărare, după care vor fi ascultate pledoariile finale şi se va da o soluţie.
   
Următorul termen în acest dosar a fost stabilit de instanţă la 19 noiembrie.
   
Instanţa urmează să stabilească un nou termen în dosarul desprins din cel privind furtul de tablouri în care Dogaru şi Darie vor fi judecaţi în procedură simplificată, respectiv prin prisma articolului 320 indice 1 din Codul de procedură penală.
   
Prin procedura simplificată, în contextul recunoaşterii de către ei a faptelor şi al opţiunii lor de a se soluţiona cauza doar prin prisma probelor oferite de acuzare, limitele de pedeapsă vor scădea cu o treime, atât pentru pedeapsa minimă, cât pentru cea maximă.
   
La termenul de marţi, Radu Dogaru, Eugen Darie şi Alexandru Bitu au recunoscut, în faţa instanţei, toate faptele de care sunt acuzaţi în dosarul furtului de tablouri şi au cerut să fie judecaţi în baza probelor administrate în faza de urmărire penală.
   
Dogaru a arătat că este unul dintre autorii furtului tablourilor, că a vrut să negocieze cu autorităţile olandeze, dar a fost refuzat şi că cinci dintre tablouri sunt la un prieten al său, ucraineanul Vladimir Vladimirenko.
       
În 15 iulie, procurorii DIICOT i-au trimis în judecată pe Radu Dogaru, Eugen Darie, Alexandru Bitu, Olga Dogaru, Petre Condrat şi, în lipsă, pe Adrian Procop, în dosarul privind furtul celor şapte tablouri de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam, valoarea prejudiciului fiind estimată la 18 milioane de euro.

×
Subiecte în articol: furt tablouri
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close