Antena 3 CNN Actualitate Dosarul Liei Olguța Vasilescu, retrimis la DNA

Dosarul Liei Olguța Vasilescu, retrimis la DNA

Dosarul Liei Olguța Vasilescu, retrimis la DNA
Sursa foto: Foto: Lia Olguta Vasilescu/Facebook
15 Dec 2016   •   10:48

Tribunalul Bucureşti a decis, joi, să trimită pentru a doua oară la DNA dosarul în care primarul din Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, este acuzată de corupţie. Decizia nu este însă definitivă şi poate fi contestată de procurori la Curtea de Apel Bucureşti, scrie Agerpres.

Tribunalul Bucureşti a analizat pentru a două oară cererile şi excepţiile ridicate de primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, în dosarul în care este acuzată de corupţie.

Lia Olguța Vasilescu: ”E a șasea instanță care vede, negru pe alb, ce s-a întâmplat”

Iniţial, pe 7 octombrie, un judecător de cameră preliminară de la Tribunalul Bucureşti a constatat că rechizitoriul întocmit de DNA în acest dosar conţine nereguli. Magistratul a stabilit ca fiind nule mai multe probe strânse de anchetatori, respectiv declaraţiile date de trei martori în faţa ofiţerilor de poliţie judiciară, deoarece aceştia nu aveau delegare din partea procurorului de caz pentru a efectua acte de urmărire penală, precum şi o declaraţie dată de denunţătorul Ionuţ Pârvulescu. Tot atunci, judecătorii au stabilit că Olguţei Vasilescu i s-a încălcat dreptul la apărare.

Ulterior, DNA a făcut contestaţie, admisă de Curtea de Apel Bucureşti, instanţă care a decis rejudecarea de către Tribunalul Bucureşti a cererilor şi excepţiilor ridicate de Olguţa Vasilescu şi ceilalţi inculpaţi.

Lia Olguţa Vasilescu a fost trimisă în judecată pe 19 iulie, fiind acuzată de luare de mită (patru infracţiuni), folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (două infracţiuni) şi spălare de bani (două infracţiuni).

În acelaşi dosar, au fost deferiţi justiţiei Radu Cosmin Preda, fost administrator public al Craiovei, pentru complicitate la luare de mită (două infracţiuni) şi instigare la spălare de bani, şi Elena Daniela Popescu, la data faptelor reprezentant al unei asociaţii non-profit, pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close