Antena 3 CNN Actualitate Dosarul lui Mădălin Voicu, returnat la DNA pentru refacerea urmăririi penale

Dosarul lui Mădălin Voicu, returnat la DNA pentru refacerea urmăririi penale

Dosarul lui Mădălin Voicu, returnat la DNA pentru refacerea urmăririi penale
de M.Z.    |    22 Noi 2016   •   15:02

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a primit, marți, o nouă lovitură în dosarul în care deputatul Mădălin Voicu a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție.

Judecătorul de cameră preliminară de la Înalta Curte de Casație și Justiție, pe masa căruia a ajuns cauza, a decis să o returneze procurorilor anticorupție pentru refacerea actelor de urmărire penală, potrivit Sursazilei.ro.

Decizia nu este, însă, definitivă și poate fi contestată de DNA.

Pe 11 octombrie, același magistrat a constatat grave nereguli comise de procurorii DNA în această cauză, potrivit aceleiași surse. Prin decizia de la acea dată, judecătorul suprem le-au pus în vedere procurorilor DNA să remedieze aceste grave încălcări ale legii și codurilor juridice, în caz contrar urmând să trimită cauza spre refacerea anchetei.

Marți, magistratul a constatat, însă, că actul de sesizare a instanței întocmit de procurori nu conținea modificările de fond cerute de instanță, ci doar de formă. Prin urmare a decis să retrimită dosarul DNA pentru refacerea urmăririi penale și a rechizitoriului.

Deputaţii Mădălin Voicu şi Nicolae Păun au fost trimişi în judecată, pe 20 iulie, în dosarul privind deturnarea de fonduri europene destinate integrării sociale a persoanelor de etnie romă.

Ei sunt acuzaţi că au deturnat milioane de euro din banii destinaţi romilor. Cei doi deputaţi ar fi făcut presiuni pentru a promova o lege de amnistie fiscală pentru romi.

Prejudiciul în acest dosar s-ar ridica la 5,4 milioane de euro fonduri europene, plus 674.000 de euro de la buget. 

Ce conține dosarul de 5.000 de pagini al lui Mădălin Voicu: un volum din 19 plin cu interceptări și un limbaj foarte colora.

×
Subiecte în articol: urmarire penala Madalin Voicu
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close