Antena 3 CNN Actualitate Dosarul lui Sorin Apostu, primarul suspendat al oraşului Cluj-Napoca, retrimis la Curtea de Apel Cluj

Dosarul lui Sorin Apostu, primarul suspendat al oraşului Cluj-Napoca, retrimis la Curtea de Apel Cluj

Dosarul lui Sorin Apostu, primarul suspendat al oraşului Cluj-Napoca, retrimis la Curtea de Apel Cluj
Sursa foto: Foto: Agerpres
de N.B.    |    30 Ian 2012   •   18:10

Dosarul primarul suspendat al oraşului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a fost retrimis la Curtea de Apel Cluj. Sorin Apostu a fost arestat preventiv, în noaptea de 10 noiembrie 2011, de Curtea de Apel Cluj. Edilul a făcut până acum mai multe cereri de eliberare, dar toate au fost respinse.

Trimis în judecată pentru fapte de corupţie, primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, cere iar să fie eliberat. Deşi ar fi trebuit să fie prezent în sala de judecată, fostul edil a cerut judecătorilor Curţii Supreme să ia în discuţie recursul său fără ca el să-şi mai expună argumentele.

Nu este prima dată când Sorin Apostu cere să fie eliberat. Fostul edil a mai încercat şi în alte rânduri să iasă din arest, însă de fiecare dată, magistraţii au respins solicitările lui şi i-au prelungit  mandatul. Astăzi însă, Apostu nu va mai apărea în faţa judecătorilor, pe motiv că atât condiţiile de transport cât şi cele de cazare i-ar afecta sănătatea.

În acest dosar, procurorii DNA Cluj l-au trimis în judecată pe primarul pentru trafic de influenţă, luare de mită, spălare de bani, fals şi primire de foloase necuvenite. Soţia lui Apostu, avocatul Monica Apostu, este trimisă în judecată pentru complicitate la trafic de influenţă, complicitate la luare de mită, spălare de bani şi fals.

Apostu a spus în faţa judecătorilor că în ziua în care a început ancheta împotriva sa a pus la dispoziţie toate actele, s-a prezentat singur la DNA şi nu a încercat să influenţeze martorii şi ancheta, potrivit Mediafax.

El a spus că nu încearcă să influenţeze ancheta pentru că nu a fost niciodată implicat în activităţi infracţionale. Apostu a adăugat că are doar două telefoane, unul de serviciu şi unul personal, şi nu a încercat să schimbe codul unuia dintre ele, ci să facă upgrade.

De asemenea, el a afirmat că a comunicat în perioada de după declanşarea anchetei cu soţia sa şi nu a încercat să o influenţeze nici pe ea şi nici pe alţi martori.

Apostu a spus că nu a i-a cerut directorului RATUC, Liviu Neag, în niciun an, cu atât mai puţin pentru anul 2012, să încheie contracte de asigurare pentru parcul auto pentru că nu intră în atribuţiile primarului acest lucru.

Apostu a spus că de câţiva ani Primăria Cluj-Napoca este cea mai transparentă din ţară, astfel că orice cerere depusă poate fi urmărită de cel care a depus-o de acasă, pe internet.

El a afirmat că licitaţiile de la Primăria Cluj-Napoca se fac la cel mai mic preţ din ţară, iar comisiile sunt formate inclusiv din consilieri ai opoziţiei, care ar fi sesizat orice neregulă dacă ar fi existat.

Apostu a adăugat că nu este un pericol social şi că va fi prezent la toate termenele dacă va fi eliberat.

"Mă voi prezenta la toate termenele pentru că eu sunt primul care sunt interesat să se afle adevărul", a spus Apostu. Instanţa urmează să se pronunţe miercuri asupra cererii de eliberare sub control judiciar.

 




×
Subiecte în articol: dosar mita Cluj-Napoca
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close