Antena 3 CNN Actualitate Dosarul mafiei cărnii. ANSVSA: Peste 13.500 kg carne, retrase de la vânzare

Dosarul mafiei cărnii. ANSVSA: Peste 13.500 kg carne, retrase de la vânzare

Dosarul mafiei cărnii. ANSVSA: Peste 13.500 kg carne, retrase de la vânzare
de M.Z.    |    30 Oct 2013   •   16:30
Update 16.30 - Peste 13.500 de kilograme de carne de pasăre au fost retrase în Bucureşti şi Braşov, dintr-un lanţ de supermarketuri, până în prezent nefiind depistate loturi infestate cu salmonella periculoasă pentru om, informează ANSVSA.
 
Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Vladimir Mănăstireanu, a precizat miercuri, că instituţia pe care o conduce s-a autosesizat în urma informaţiilor privind livrarea de carne de pui alterată de către Avicola Călăraşi, la "un lanţ de supermarketuri", conform informaţiilor anchetatorilor din dosarul evaziunii de peste 50 de milioane de euro, potrivit Mediafax.
 
Mănăstireanu a mai spus că rezultatele finale ale controalelor vor fi făcute publice săptămâna viitoare, iar atât abatorul Avicola Călăraşi, cât şi ferma societăţii sunt "în lichidare".
 
El a adăugat că, în cazul descoperirii unor păsări infestate cu salmonella, acestea sunt sacrificate, conform normelor în vigoare.
 
Una dintre firmele implicate în dosarul de evaziune fiscală de peste 50 de milioane de euro a livrat unui lanţ de hypermarketuri "cantităţi importante" de carne alterată, adusă în paleţi în care erau şi "excremente de rozătoare", aspect sesizat de comerciant, conform referatului procurorilor.
 
Mai mult, potrivit anchetatorilor, unul dintre inculpaţii din dosar, Orlando Daher, a dispus reambalarea unor cantităţi importante de pui grill, de ordinul zecilor de tone, returnate din hypermarket. 
_________________________________________

Ştirea iniţială 14.00

Suspiciune de carne infestat
ă cu salmonela în Capitală, după ce inspectorii ANSVSA s-au sesizat în dosarul mafiei cărnii. Mai multe controale au loc la această oră în Capitală la mai multe magazine care comercializează carne.

Până în prezent, nu au fost depistate loturi infestate cu salmonela periculoasă pentru om, potrivit reprezentanţilor ANSVSA.

Tone de carne stricată de pui, plină de paraziţi, au ajuns în magazine cu bună ştiinţă. Mai mult, atunci când produsele erau refuzate de un supermarket, carnea era reambalată şi trimisă către alt magazin, potrivit referatului procurorilor.

La controale s-au descoperit inclusiv pachete de carne în care erau şoareci.

Carnea de pui cu probleme a fost retrasă din magazine.

Patru persoane au fost arestate în acest dosar, iar nouă au primit interdicţia de a părăsi ţara.

 

×
Subiecte în articol: scandal carne ANSVSA scandal carne
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close