Antena 3 CNN Actualitate Dosarul reţetelor false: 13 persoane au fost reţinute

Dosarul reţetelor false: 13 persoane au fost reţinute

Dosarul reţetelor false: 13 persoane au fost reţinute
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    22 Sep 2015   •   11:46
UPDATE- Procurorii DIICOT au reţinut 13 persoane în dosarul privind decontarea reţetelor false de medicamente pentru boli incurabile, printre care administratorul firmei Ahmeya Pharm şi medici, alţi cinci suspecţi fiind puşi sub control judiciar.

Ştirea iniţială:

După audieri care au durat toată noaptea, 7 persoane au fost reţinute şi alte trei au fost plasate sub control judiciar în dosarul în care zeci de medici de familie şi funcţionari de la Casa de Asigurări de Sănătate din Brăila şi Constanţa sunt acuzaţi de fraudă.

Cu toţii sunt suspectaţi că au eliberat reţete fictive pe numele unor copii cu handicap psihic, iar în acest fel au fraudat sistemul medical.

Aceştia ar fi decontat inclusiv reţete false de medicamente pentru boli incurabile. Procurorii spun că întreaga reţea a reuşit să deconteze fictiv peste 1800 de reţete pentru tratamente frauduloase foarte scumpe.

În total, procurorii au făcut 59 de percheziţii în Bucureşti, Brăila, Constanţa şi Vrancea. Anchetatorii spun că prejudiciul în acest dosar se ridică la peste nouă milioane de lei.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close