Antena 3 CNN Actualitate Dosarul "Telepatia" a primit un nou termen de judecată

Dosarul "Telepatia" a primit un nou termen de judecată

Dosarul "Telepatia" a primit un nou termen de judecată
de M.C.    |    01 Iul 2014   •   17:46

Dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care este judecat, printre alţii, Dan Voiculescu, a primit un nou termen de judecată pentru 7 iulie. Atunci urmează să fie audiaţi cei implicaţi în dosar care vor dori să dea declaraţii.

Termenul de vineri al procesului s-a încheiat marţi după-amiază, iar magistraţii Curţii de Apel Bucureşti care judecă dosarul au extins sechestrul asigurător pe mai multe bunuri ale persoanelor acuzate în aceastã cauză.

Unii dintre avocaţii inculpaţilor din dosar au formulat cereri de recuzare a completului de judecată.

Gheorghiţă Mateuţ, avocatul lui Dan Voiculescu, a spus că este pregătit oricând pentru un termen final şi că instanţa a dispus ca toţi inculpaţii să fie audiaţi la un singur termen.

"Rămânem optimişti în continuare. Legat de sechestru, vom vedea în continuare, nici eu nu am înţeles. Nu vreau să comentez, pentru că se poate interpreta" a declarat Mateuţ, care a explicat şi ce înseamnă "cauză urgentă".

"În Codul de procedură penală, cauză urgentă înseamnă una în care inculpaţii sunt arestaţi, sau o cauză cu minori. Eu nu am solicitat recuzarea, nu vreau să comentez cererile colegilor" a mai spus Mateuţ.

Dan Voiculescu a afirmat că Laura Codruţa Kovesi a "făcut o mare greşeală", atunci când a cerut magistraţilor urgentarea procedurilor în dosarul privatizării ICA, pentru că faptele de care este acuzat preşedintele-fondator al PC se prescriu în luna decembrie.

"A făcut o mare greşeală, ca procuror. CSM va trebui să analizeze dacă trebuie sancţionată şi dacă se pune problema excluderii din magistratură. Un magistrat nu are voie să se pronunţe asupra dosarelor care sunt în curs de judecare. Şi dacă doamna procuror încalcă legea, va trebui să răspundă ca fiecare din noi" a precizat Dan Voiculescu.

×
Subiecte în articol: justitie dosarul ICA Dan Voiculescu
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close