Dosarul torţionarului Alexandru Vişinescu, preluat de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie

de D.D.    |    09 Aug 2013   •   14:58
Dosarul torţionarului Alexandru Vişinescu, preluat de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie Foto: Antena 3

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a preluat, vineri, de la Parchetul Tribunalului Bucureşti, dosarul ce are ca obiect denunţul formulat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului împotriva torţionarului Alexandru Vişinescu, informează Mediafax.

"În temeiul dispoziţiilor art. 209 alin. 41 din Codul de procedură penală, s-a dispus, azi, 09.08.2013, preluarea cauzei privind pe Vişinescu Alexandru, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în vederea efectuării urmăririi penale de către procurori din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Public.

Dosarul a fost preluat având în vedere complexitatea cauzei şi volumul mare de activităţi procesuale şi procedurale ce urmează a fi efectuate în vederea soluţionării cu celeritate a acesteia.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a solicitat, joi, Parchetului Tribunalului Bucureşti dosarul având ca obiect denunţul formulat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) împotriva lui Alexandru Vişinescu,

Solicitarea a fost formulată după ce, miercuri, Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti a dispus declinarea competenţei de soluţionare a cauzei în favoarea Parchetului Tribunalului Bucureşti.

EXCLUSIV. Interviu document cu torţionarul Alexandru Vişinescu

Torţionarul Alexandru Vişinescu, pensionarul român care îşi permite să mănânce la restaurant

Victimă a lui Vişinescu: Crima nu are justificare

 

 

Parteneri
x close