Antena 3 CNN Actualitate Dosarul "Trofeul calităţii" va fi publicat integral pe un site, la iniţiativa lui Bogdan Popovici, condamnat la şapte ani de închisoare

Dosarul "Trofeul calităţii" va fi publicat integral pe un site, la iniţiativa lui Bogdan Popovici, condamnat la şapte ani de închisoare

Dosarul "Trofeul calităţii" va fi publicat integral pe un site, la iniţiativa lui Bogdan Popovici, condamnat la şapte ani de închisoare
Sursa foto: Foto: INTACT Images
02 Feb 2012   •   17:52

Dosarul "Trofeul calităţii", în care fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare, va fi publicat integral pe un site, la iniţiativa unui alt inculpat din dosar, informează Mediafax. Iniţiativa îi aparţine lui Bogdan Popovici, preşedintele companiei Forum Invest, condamnat şi el la şapte ani de închisoare.
   
Bogdan Popovici este preşedintele companiei private Forum Invest, cea care a organizat toate conferinţele şi evenimentele publice reunite sub titulatura "Trofeul calităţii în construcţii", în perioada 2003-2004. Şi el şi soţia sa au fost condamnaţi şi ei în dosarul "Trofeul calităţii", fiecare primind câte şapte ani de închisoare.
   
"Am fost condamnat şi habar nu am pentru ce", şi-a început Bogdan Popovici discursul. Conferinţa de presă convocată de el a durat aproximativ două ore, timp în care acesta a povestit despre experienţa companiei sale în organizarea de conferinţe şi evenimente, despre succesul seriei "Trofeul calităţii" şi despre modul în care firma lui s-a ocupat de organizarea ei.
   
Bogdan Popovici a anunţat încă de la început că întâlnirea cu presa de joi va fi prima dintr-o serie mai lungă de conferinţe de presă, în care jurnaliştii vor afla toate detaliile acestui dosar.
   
"Astăzi vă invit să vedeţi contextul, să vă daţi un pas înapoi şi să judecaţi corect lucrurile. Pentru a fi mai clar, am să arăt astăzi care sunt întrebările pe care mi le pun eu la finalul acestui proces în care am fost condamnat, şi eu şi soţia mea, la şapte ani de închisoare", a spus Popovici.

El a precizat că "spre sfârşitul săptămânii viitoare" va publica, pe un site, întreg dosarul cunoscut în justiţie sub numele de "Trofeul calităţii", cât şi toate documentele fiscale relevante, din care să reiasă clar "traseul banilor" vehiculaţi în această afacere.
   
Popovici a ţinut să spună că, dacă până la pronunţarea condamnării a ales să nu facă declaraţii pe acest subiect, de-acum înainte va ieşi public pentru a se apăra.

Fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare, luni, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în procesul "Trofeul calităţii", în care este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD. Pedeapsa aplicată este executorie.
   


×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close