Antena 3 CNN Actualitate Două asistente maternale care s-au bătut între ele, de faţă cu copiii în plasament, au fost date afară din sistem

Două asistente maternale care s-au bătut între ele, de faţă cu copiii în plasament, au fost date afară din sistem

Două asistente maternale care s-au bătut între ele, de faţă cu copiii în plasament, au fost date afară din sistem
Sursa foto: Foto: operagasm.com
14 Oct 2011   •   18:06

Două asistente maternale profesioniste au fost date afară din sistem, vineri, de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, pe motive disciplinare, informează Mediafax. Asistentele s-au bătut între ele chiar în faţa celor trei copii pe care îi aveau în plasament.
   
În urma unei anchete interne, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui a decis retragerea atestatelor profesionale şi desfacerea contractele de muncă pe motive disciplinare în cazul a două asistente maternale pentru comportament neadecvat faţă de copiii pe care îi aveau în plasament.
   
Cele două asistente maternale, în vârstă de 33 şi 36 de ani, s-au bătut între ele în prezenţa celor trei copii pe care îi aveau în plasament, toţi cu vârsta de până la zece ani.

Scandalul dintre cele două femei a avut loc în curtea uneia dintre ele, după ce una dintre asistente i-a reproşat celeilalte că un copil pe care îl avea în plasament i-a omorât un pui de curcă.
   
"În urma analizei cazului în cadrul comisiei de disciplină a Direcţiei pentru Protecţia Copilului Vaslui, astăzi (n.r.-vineri) s-a luat decizia retragerii atestatului şi încetarea contratelor de muncă pe motive disciplinare la cele două asistente maternale. Nici nu putea fi luată o altă hotărâre pentru un astfel de comportament, în condiţiile în care un asistent maternal trebuie să reprezinte un model pentru copiii pe care îi are în plasament. În ceea ce-i priveşte pe cei trei copii, aceştia au fost retraşi imediat de la cele două asistente şi daţi în plasament la alţi asistenţi maternali profesionişti", a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.
   
Cele două asistente maternale sunt cercetate de oamenii legii pentru loviri şi alte violenţe, după ce una dintre ele a făcut o plângere la Poliţie. De altfel, la dosarul aflat în lucru la Poliţie se află depuse şi certificate medicalo-legale din care rezultă că cele două femei au avut nevoie după conflict de 14, respectiv patru zile de îngrijiri medicale.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close