Antena 3 CNN Actualitate Două cutremure de mică intensitate în România, la interval de 12 ore

Două cutremure de mică intensitate în România, la interval de 12 ore

Două cutremure de mică intensitate în România, la interval de 12 ore
Sursa foto: Foto: Video News
11 Aug 2010   •   19:44

Două cutremure de mică intensitate au avut loc în România, la un interval de 12 ore. Primul seism a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 03:26 şi a avut o magnitudine de 2,5 pe scara Richter.

Potrivit Centrului Seismic Euro - Mediteranean, epicentrul acestuia a fost localizat la 66 kilometri Nord-Est de Drobeta Turnu Severin şi 21 kilometri Nord-Vest de Târgu Jiu, la o adâncime de 4 kilometri.

Cel de-al doilea seism, cu magnitudinea de 2,0 pe scara Richter, a avut loc miercuri în jurul orei 15:22. Epicentrul acestuia a fost localizat la o adâncime de 59 de kilometri, la 42 kilometri Vest de Focşani şi 38 kilometri Est de Covasna.

La sfârşitul lunii trecute, în România au avut loc patru cutremure similare, la interval e circa opt ore. Cele patru seisme au avut magnitudini cuprinse între 2,2 şi 2,8 pe scara Richter.

Cutremurele cu o magnitudine de sub 5 pe scara Richter sunt considerate a fi de intensitate mică. Acestea au loc relativ frecvent la noi în ţară. De regulă, cele care depăşesc magnitudinea de 2-3 pe scara Richter sunt resimţite uşor de unii locuitori ai zonelor apropiate de epicentru, însă acestea nu provoacă victime sau daune materiale.

Cel mai recent cutremur cu o magnitudine apropiată de 5 pe scara Richter s-a produs pe 12 iulie, în Vrancea. Seismul de atunci a măsurat 4,3 pe scara Richter. Ultimul cutremur cu intensitate mai mare de 5 pe scara Richter din România a avut loc pe 5 august 2009, în jurul orei 10:50. Seismul s-a produs în Marea Neagră, la o adâncime de aproximativ 20 de kilometri şi s-a resimţit atât la Constanţa, cât şi la Bucureşti.

În niciunul dintre acestea nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale însemnate.

Antena3.ro



×
Subiecte în articol: cutremur seism România Vrancea
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close