Antena 3 CNN Actualitate Două cutremure în România, în mai puţin de o oră

Două cutremure în România, în mai puţin de o oră

Două cutremure în România, în mai puţin de o oră
Sursa foto: Foto: proof-zone.net
27 Ian 2011   •   08:20

Două cutremure de intensitate mică s-au produs în România în noaptea de miercuri spre joi. Primul a avut loc în zona Buzău-Brăila, iar cel de-al doilea în Vrancea.

Potrivit Centrului Seismic Euro-Mediteranean, primul seism, cum magnitudinea de 3,0 pe scara Richter, a avut loc în zona Vrancea şi s-a produs la ora locală 1:11. Epicentrul a fost localizat la 51 kilometri Vest de Focşani şi 32 kilometri Nord-Est de Nehoiu, la o adâncime de 144 de kiolmetri.

Cel de-al doilea cutremur a avut la ora 1:57. Acesta a avut o magnitudine de 3,5 pe scara Richter, iar epicentrul a fost localizat la 38 de kilometri Sud-Vest de Brăila şi 10 kilometri Sud-Est de Ianca, la o adâncime de 22 de kilometri.

Cutremurele cu o magnitudine de sub 5 pe scara Richter sunt considerate a fi de intensitate mică. Acestea au loc relativ frecvent la noi în ţară. De regulă, cele care depăşesc magnitudinea de 2-3 pe scara Richter sunt resimţite uşor de unii locuitori ai zonelor apropiate de epicentru, însă acestea nu provoacă victime sau daune materiale.

×
Subiecte în articol: cutremur Vrancea Brăila seism România
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close