Antena 3 CNN Actualitate Două femei au dat foc la pădure după ce au vrut să-și pregătească un grătar

Două femei au dat foc la pădure după ce au vrut să-și pregătească un grătar

Două femei au dat foc la pădure după ce au vrut să-și pregătească un grătar
13 Aug 2015   •   14:12

Două femei din comuna hunedoreană Ghelari au generat un incendiu care a cuprins opt hectare de teren, după ce au încercat să-și pregătească un grătar pe o pășune din apropierea localității, iar focul, scăpat de sub control, s-a extins cu repeziciune până în liziera pădurii.

În momentul în care femeile au observat faptul că incendiul ia proporții, acestea au fugit de la fața locului, fără să mai sesizeze autoritățile. Ulterior, cetățenii au anunțat incidentul la poliție, care a început cercetările în acest caz.

"Polițiștii au efectuat cercetări cu privire la cauzele producerii incendiului și au stabilit că două femei din localitatea Ghelari, în vârstă de 39 și, respectiv, 45 de ani, însoțite de doi minori, în vârstă de 10 și, respectiv, 13 ani, s-au deplasat pe o pășune din apropierea străzii Muncii și au făcut foc pentru prepararea unui grătar. Din cauza neatenției, focul s-a extins pe pășune, iar ulterior, în liziera pădurii", a declarat joi purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, Bogdan Nițu, citat de Agerpres.

Proporțiile incendiului au fost limitate datorită intervenției rapide a autorităților locale, care au folosit o mașină de stingere a focului pe care o dețin în parcul auto, dar și pompierilor militari care au deplasat la fața locului o autospecială. În acest fel au fost salvate mai multe anexe gospodărești și locuințe aflate la marginea comunei, pe direcția de propagare a flăcărilor.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală. Polițiștii atrag atenția cetățenilor cu privire la riscul producerii unor incendii de vegetație, pe fondul secetei prelungite.

×
Subiecte în articol: incendiu padure Hunedoara gratar
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close