Antena 3 CNN Actualitate Două milioane de români, afectaţi de boli de rinichi

Două milioane de români, afectaţi de boli de rinichi

Două milioane de români, afectaţi de boli de rinichi
Sursa foto: dializa
12 Mar 2009   •   08:10

Peste două milioane de români suferă de boli de rinichi, arată date prezentate, ieri, la o conferinţă organizată de Ziua Mondială a Rinichiului. Concluziile raportului sunt alarmante şi arată că mulţi români vin prea târziu la medic şi dezvoltă boli cronice, care le pun viaţa în pericol. Medicii nefrologi spun că multe dintre afecţiuni ar putea fi evitate, dacă românii şi-ar face anual câteva analize banale, precum sumarul de urină şi un test de creatinină.
De altfel, România este peste media europeană la bolile de rinichi, situaţie ?cauzată de faptul că avem mulţi hipertensivi, diabetici şi pacienţi cu boli congenitale?, afirmă profesorul Ionel Sinescu, şeful Clinicii de Chirurgice Urologică de la Institutul Clinic Fundeni, citat de Evenimentul Zilei
Medicii explică cum bolile de de rinichi pot apărea din cauza tensiunii arteriale crescute, a unor infecţii repetate netratate, inclusiv infecţii ale amigdalelor, precum şi din cauza apariţiei pietrelor la rinichi. Alte cauze ale afecţiunilor de rinichi mai sunt hepatitele de tip B sau C ori bolile metabolice precum diabetul.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: sistemul medical
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close