Antena 3 CNN Actualitate Două persoane ar putea fi urmărite penal în cazul accidentului de muncă de la pasajul Băneasa

Două persoane ar putea fi urmărite penal în cazul accidentului de muncă de la pasajul Băneasa

Două persoane ar putea fi urmărite penal în cazul accidentului de muncă de la pasajul Băneasa
Sursa foto: Baneasa
13 Iul 2009   •   18:50

Cazul accidentului de muncă de la pasajul Băneasa, în urmă căruia au murit trei muncitori, s-ar putea finaliza cu urmărirea penală a două persoane. Numele celor consideraţi vinovaţi vor fi, însă, date publicităţii abia după finalizarea anchetei declanşate de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM).

Totodată, s-au făcut propuneri de aplicare a unor sancţiuni care ajung chiar şi până la suma de un miliard de lei vechi, susţine directorul coordonator al ITM.

Şeful ITM Bucureşti a precizat că nu poate face publice deocamdată numele şi funcţiile celor două persoane care ar putea fi urmărite penal. El a explicat, de asemenea, motivele pentru care finalizarea anchetei durează atât de mult. Printre acestea se numără analiza documentaţiilor, audierea martorilor, dar şi obţinerea raportului medico-legal de constatare a decesului.

Trei muncitori ai firmei Marconstruct au murit pe 22 mai, după ce un mal de pământ s-a prăbuşit peste ei în timp ce lucrau la Pasajul Băneasa. Vinovată a fost găsită firma respectivă, care nu a luat toate măsurile necesare de protecţie a muncii.

Antena 3



×
Subiecte în articol: sanctiuni accident de munca baneasa
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close