Antena 3 CNN Actualitate Douăzeci de câini găsiţi împuşcaţi în judeţul Călăraşi

Douăzeci de câini găsiţi împuşcaţi în judeţul Călăraşi

Douăzeci de câini găsiţi împuşcaţi în judeţul Călăraşi
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Mar 2013   •   11:50

Douăzeci de câini au fost găsiţi împuşcaţi, în Călăraşi. Câinii ar fi fost ucişi cu arme de vânătoare. Poliţia a fost sesizată vineri, printr-un apel la 112

Carmen Arsene, Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor, a declarat pentru Antea 3 că este cunoscut că acestea reprezintă acte de cruzime: În conformitate cu legea, uciderea lor înseamnă infracţiune şi se sancţionează cu închisoare până la trei ani sau amendă de 10.000 de lei.

Conform primelor informaţii, câinii au fost găsiţi între localitatea Luica şi pădurea Ciornuleasa din judeţul Călăraşi, pe marginea drumului judeţean Lucia-Mânăstirea

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Călăraşi, cadavrele animalelor au fost găsite între localităţile Luica şi Mănăstirea, pe marginea DJ 403, pe o distanţă de aproximativ trei kilometri, spre pădurea Ciornuleasa, iar localnicii au sunat la 112 după ce au observat că unii dintre câini aveau au urme de alice pe corp.
   
"Cadavrele au fost ridicate de către medicii veterinari pentru necropsie şi stabilirea cauzelor morţii, iar noi am început o anchetă în acest caz. Sunt 20 de animale moarte, iar unele au urme de alice. Nouă dintre câini aveau crotalii", a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Călăraşi, inspector Ramona Tudor.
   
Primele date arată că animalele ar fi fost ucise săptămâna trecută.
   
Anchetatorii verifică şi dacă animalele provin de la adăpostul pentru câini înfiinţat de Primăria Olteniţa şi care funcţionează de două luni.


×
Subiecte în articol: caini Calarasi
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close