Dovada că oficialii români nu învaţă din greşelile trecutului. Situaţia care se repetă la începutul fiecărui an şcolar

de D.D.    |    07 Sep 2012   •   07:19
Dovada că oficialii români nu învaţă din greşelile trecutului. Situaţia care se repetă la începutul fiecărui an şcolar Foto: Agerpres

Noul an şcolar prinde unităţile de învăţământ nepregătite. Pereţii sunt scorojiţi, iar toaletele nu au apă curentă. E o situaţie care se repetă an de an. Când vine vorba de numărul şcolilor cu probleme, autorităţile nici măcar nu ştiu exact câte funcţioneză fără autorizaţie.

Douăzeci de copii din localitatea mureşeană Leordeni, ar putea trece toaleta la capitolul invenţii. Cu o şcoală renovată aproape în întregime, baia rămâne de nefolosit. Şi asta pentru că apa curentă lipseşte.
 
În comuna suceveană Grăniceşti, în loc de pereţi, elevii vor avea panouri din lemn. Şcoala veche se reabilitează pe bani europeni, aşa că orele se vor ţine în Căminul Cultural.

30 de şcoli din Hunedoara se pregătesc şi ele pentru noul an şcolar, dar fără autorizaţie sanitară. Mai grav este că toate au avut aceeaşi problemă şi anul trecut.  

Capitala se înscrie şi ea pe lunga listă a localiţăţilor cu probleme. Aici, 30 de şcoli îşi vor deschide porţile fără aviz sanitar. Nu sunt probleme de igienă, dar lucrările de reabilitare nu s-au încheiat.

În acest moment, nici Ministerul Educaţiei, nici cel al Sănătăţii nu ştiu câte şcoli din ţară au probleme de igienă sau infrastructură.


ExitPOLL
Parteneri
x close