Antena 3 CNN Actualitate Dr. Adrian Marinescu: Sper ca românii să realizeze cât este de important să se vaccineze

Dr. Adrian Marinescu: Sper ca românii să realizeze cât este de important să se vaccineze

Medicul infecționist Adrian Marinescu, de la Institutul 'Matei Balș', a vorbit în exclusivitate la Antena 3, într-un dialog cu Andreea Cigolea, despre cât de importantă este administrarea vaccinului în această perioadă, dar și despre problemele care ar putea să apară în etapa a II-a de vaccinare.

Dr. Adrian Marinescu: Sper ca românii să realizeze cât este de important să se vaccineze
15 Ian 2021   •   17:05

"Vaccinul nu ne lasă să ne îmbolnăvim, ceea ce e important de înțeles, pentru că e o diferență între infectare și îmbolnăvire. Practic, poate să intre virusul în căile respiratorii, să ajungă la nivelul porții de intrare, dar el acolo rămâne, nu va mai exista o multiplicare importantă și atunci riscul de a transmite mai departe va fi mai mic. Și, foarte important, nu ne îmbolnăvim, pentru că avem anticorpii protectori și atunci înseamnă presiune mică asupra sistemulului medical, înseamnă că nu vom face complicații și nu vom avea o evoluție nefavorabilă. Vom face o formă ușoară, cum se întâmplă și la gripă", a explicat medicul Adrian Marinescu.

Despre afirmația ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, care a afirmat recent că principala problemă pe care o va avea România în perioada următoare nu va fi capacitatea de vaccinare, ci numărul vaccinurilor pe care ţara le va avea la dispoziţie, dr. Adrian Marinescu a spus:

"E clar că la nivelul mapamondului sunt mai puține doze decât doritori. Chiar dacă ne-am dori și mai mulți oameni care să se vaccineze, e clar că nu sunt suficiente doze. Este și motivul pentru care ne dorim mai multe variante de vaccin pentru a avea o capacitate de producție în cât mai scurt timp. Este și motivul pentru care trebuie să fim extrem de atenți la etapele care vor urma".

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close