Antena 3 CNN Actualitate Dr. Adrian Streinu-Cercel, avertisment înfricoșător: Ce se întâmplă cu noua tulpină de coronavirus în România

Dr. Adrian Streinu-Cercel, avertisment înfricoșător: Ce se întâmplă cu noua tulpină de coronavirus în România

Profesorul Adrian Streinu-Cercel a declarat, duminică, la Institutul de boli infecțioase "Prof. dr. Matei Balș", că ar putea exista mai multe cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie mult mai contagioasă, inclusiv cazuri asimptomatice, care fac imposibilă detectarea prezenței mutației.

Dr. Adrian Streinu-Cercel, avertisment înfricoșător: Ce se întâmplă cu noua tulpină de coronavirus în România
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    17 Ian 2021   •   10:59

"Acest caz reprezintă vârful icebergului. Sub 'nivelul apei' sunt multe alte cazuri pe care nu le-am identificat pentru că deocamdată nu este un sistem în care să verificăm în mod susținut circulația acestor mutante. Faptul că noi am făcut cercetări și ne-am interesat dacă la un moment dat sau la un alt moment intră virusul și în țara noastră acesta este un moment T0, cum a fost și primul caz.

Adică, la primul caz, a fost adus aici, l-am studiat, am verificat ce putem să facem, după care toată lumea și-a văzut de treabă.

Întrebat câte cazuri cu noua tulpină au fost sau sunt în realitate, Streinu Cercel a răspuns:

"Este foarte greu de spus pentru că este o tulpină care se mișcă foarte repede, nu dă forme foarte severe, ceea ce este un lucru bun, și e foarte probabil ca asta este cauza pentru care multe dintre aceste cazuri s-au pierdut".

Medicul a subliniat că dacă pacienții infectați fac forme asimptomatice fiind infectați cu noua tulpină, aceștia nu vor putea fi infectați.

 

×
Parteneri
Cod galben de furtuni severe în România! Informare meteo de vreme rea
x close