Antena 3 CNN Actualitate Dr. Bogdan Cuza, strănepotul domnitorului care a pecetluit Mica Unire, în direct la Antena 3 | #Unirea e aici!

Dr. Bogdan Cuza, strănepotul domnitorului care a pecetluit Mica Unire, în direct la Antena 3 | #Unirea e aici!

Antena 3 aduce Unirea mai aproape de tineri. În cel mai nou centru multifuncţional pentru tineri din Alexandria surprizele oferite de Primărie şi Antena 3 continuă. Chiar pe 24 ianuarie strănepotul domnitorului Alexandru Ioan Cuza vorbeşte despre ce înseamnă să fii urmaşul unui asemenea erou al istoriei.

Dr. Bogdan Cuza, strănepotul domnitorului care a pecetluit Mica Unire, în direct la Antena 3  | #Unirea e aici!
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Ian 2022   •   15:02

Dr. Bogdan Cuza s-a declarat deosebit de onorat să fie alături de Primăria Alexandria şi Antena 3 în acestă zi înălţătoare.

"24 ianuarie consemnează faptul că inimile tuturor românilor s-au înălţat ca să coboare într-o singură inimă. Exact după deviza domnitorului - toţi în unul" - a declarat, emoţionat, strănepotul lui Alexandru Ioan Cuza.

Dr. Bogdan Cuza, el însuşi autor al mai multor cărţi despre identitatea naţională, a oferit pentru noua generaţie motivele pentru care putem fi mândri că suntem români. 

"În primul rând vorbim de identitatea naţională, un termen care s-a consfinţit începând cu anul 1980, deci de dată foarte recentă, dar la baza acestei identităţi naţionale stau alte două elemente: identitatea sentimentală naţională şi identitatea de conştiinţă.

Identitatea de conştiinţă trebuie înfiripată în minţile acestor tineri ca să nu se piardă din energiile lor şi pentru aceasta este nevoie de priceperea, răbdarea dascălilor pe care trebuie să îi admirăm şi să îi respectăm după cum se cuvine.", a declarat strănepotul domnitorului.  

Alexandria sărbătoreşte inteligent, în stilul tinerilor, 163 de ani de la Mica Unire | #Unirea e aici!

Evenimentul de Mica Unire, sub denumirea #Unirea e aici! se desfăşoară la Centrul Multifuncţional pentru Tineri din Alexandria.

În cadrul evenimentului, elevii şi invitaţii pot descoperi, pe durata întregii zile, lecţii multimedia de istorie, ecrane touchscreen cu quiz-uri şi premii, o hologramă a lui Alexandru Ioan Cuza.

De asemenea, pe un ecran smart elevii pot răspunde la 10 întrebări legate de Mica Unire şi pot câştiga mai multe premii.

Începând cu ora 15.00, în sala de conferinţe a Centrului Multifuncţional pentru Tineri din Alexandria va vorbi dr. Bogdan Cuza, strănepotul domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Împreună cu Adrian Ursu, cei doi vor vorbi despre personalitatea domnitorului, dar şi despre Mica Unire.

Spectacolul de lasere şi lumini este programat pentru ora 18.00, iar de la 18.30, invitaţii vor avea parte de o altă surpriză în sala de conferinţe: Dan Puric va vorbi cu invitaţii despre Mica Unire şi personalităţile care au marcat România.

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close