Antena 3 CNN Actualitate Dr. Cristian Oancea, din linia întâi, explică de ce mor de COVID-19 tinerii fără alte boli: Am avut şi persoane de 22 de ani

Dr. Cristian Oancea, din linia întâi, explică de ce mor de COVID-19 tinerii fără alte boli: Am avut şi persoane de 22 de ani

În plină pandemie de COVID-19, începe să crească şi numărul tinerilor infectaţi cu coronavirus şi care mor, deşi nu suferă de alte boli.

Dr. Cristian Oancea, din linia întâi, explică de ce mor de COVID-19 tinerii fără alte boli: Am avut şi persoane de 22 de ani
Sursa foto: Agerpres
de Milena Niță    |    17 Oct 2020   •   14:25

Managerul Spitalului "Victor Babeș" din Timișoara, dr. Cristian Oancea, spune că o explicație pentru acest fapt ar fi că bolnavii stau foarte mult timp acasă fără tratament și ajung la spital sau chiar la ATI cu forme severe ale bolii, potrivit gandul.ro.

Manager spital: Sunt tineri fără comorbidități intră la ATI și mor. Am avut opt cazuri

"Sunt tineri care aparent fără comorbidități intră în terapie intensivă și decedează. Am avut șapte sau opt cazuri, persoane cu vârsta de 22 de ani, 30 de ani, 37 de ani, care au stat în terapie intensivă și au făcut rapid forme severe fără nicio explicație fiziopatologică, și au decedat. 

Spre exemplu, avem cazul unei persoane de 42 de ani care a stat foarte mult timp acasă și a venit cu plămânii afectați în proporție de 80% și astăzi a intrat la ATI", explică dr. Cristian Oancea, medic pneumolog.

Dr. Oancea: Am avut cazuri de pacienți fără nicio comorbiditate care au decedat

Totodată, medicul din linia întâi spune că unii bolnavii COVID în vârstă au depășit mai ușor perioada de la Terapie intensivă decât cei tineri.

"Am avut cazuri de pacienți tineri care au decedat, am avut cazuri de pacienți fără nicio comorbiditate care au decedat și cazuri de pacienți cu diabet, obezitate care au decedat", mai spune medicul.

În privinţa COVID-19, Organizaţia Mondială a Sănătății defineşte tinerii drept persoane între 18 şi 50 de ani.
 

×
Subiecte în articol: cristian oancea coronavirus morti tineri
Parteneri
România trece la ora de vară! La ce oră se dă ceasul înainte
x close