Antena 3 CNN Actualitate Prof. univ. dr. Dan Gabriel Mogoș, un reputat medic chirurg, a murit de COVID

Prof. univ. dr. Dan Gabriel Mogoș, un reputat medic chirurg, a murit de COVID

Prof. univ. dr. Dan Gabriel Mogoș s-a stins din viață la câteva săptămâni după ce s-a infectat cu noul coronavirus. 

Prof. univ. dr. Dan Gabriel Mogoș, un reputat medic chirurg, a murit de COVID
de Andreea Cigolea    |    30 Oct 2020   •   11:40

Medicul craiovean, în vârstă de 72 de ani, a fost transferat încă de la debutul bolii la un spital din București, unde în această dimineață a pierdut lupta cu noul coronavirus. Anunțul trist a fost făcut de unul dintre fiii săi, doctor Gabriel Mogoș.

Cu profundă durere în suflet și regret, vă anunțăm că cel care a fost un soț și tată minunat, chirurg desăvârșit, profesor universitar și înainte de toate un mare OM, tratează de astăzi sufletele în ceruri alături de bunul Dumnezeu!”, este mesajul postat de fiul regretatului chirurgului pe Facebook.

Dan Gabriel Mogoș a absolvit Facultatea de Medicină la UMF “Carol Davila” București. Pregătirea chirurgicală de baza a făcut-o ca intern al spitalelor din București si rezident la Spitalul Fundeni. În 1979 devine asistent universitar la Facultatea de Medicină din Craiova, șef de clinică din 1991, profesor universitar din 2000, conducător de doctorate din 2004. A devenit medic primar chirurg din 1990 și a practicat peste 12.000 de intervenții chirurgicale. A publicat peste 120 de articole și 20 de cărți de specialitate în calitate de autor sau coautor. A avut competențe în chirurgie laparoscopică, chirurgie oncologică, chirurgie vasculară, management medical. A fost membru a numeroase societăți chirurgicale din țara și din străinătate. În 2010 a deschis împreună cu cei doi fii, amândoi medici, o clincă privată de chirurgie în Craiova.

×
Subiecte în articol: Dan Gabriel Mogoș chirurg medic COVID-19
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close