Antena 3 CNN Actualitate Dr. Dorel Săndesc, după scăderea cazurilor COVID-19: Nu e niciun motiv de optimism. E periculos, pentru că în realitate stăm foarte prost!

Dr. Dorel Săndesc, după scăderea cazurilor COVID-19: Nu e niciun motiv de optimism. E periculos, pentru că în realitate stăm foarte prost!

Medicul Dorel Săndesc, vicepreședintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, spune că nu trebuie să prim cu mare entuziasm faptul că numărul cazurilor de COVID a început să mai scadă.

Dr. Dorel Săndesc, după scăderea cazurilor COVID-19: Nu e niciun motiv de optimism. E periculos, pentru că în realitate stăm foarte prost!
Sursa foto: Agerpres
de Milena Niță    |    18 Dec 2020   •   09:20

Specialistul explică faptul că în ultima perioadă a scăzut şi numărul de teste, de aici rezultând și numărul mai mic de infectări, potrivit digi24.ro.

Astfel, susţine medicul ATI, această inducere a ideii că e mai bine este, de fapt, periculoasă.

Dr. Săndesc: Nu e niciun motiv de optimism. Situația e foarte serioasă și neclară

"Nu e niciun motiv de optimism. Situația este foarte serioasă și tot mai neclară din perspectiva raportărilor care se fac. 

Se arată un număr care se menține la platou sau are tendința descendentă, dar nu se spune că această scădere a numărului de cazuri pozitive este corelată foarte bine statistic cu scăderea numărului de teste. 

Scăderea numărului de teste este inexplicabilă într-o perioadă în care toate instituțiile, chiar și cele care se contraziceau înainte, toate țările insistă pe testare.

Medic ATI: E periculos, pentru că în realitate stăm foarte prost

Noi avem o capacitate mult mai mare de testare decât numărul pe care îl facem. Asta e periculos, poate induce ideea că e mai bine și induce tendința de relaxare a măsurilor de precauție din partea oamenilor", a explicat dr. Dorel Săndesc.

Drept urmare, medicul îi sfătuiește pe români să nu se relaxeze şi să respecte în continuare recomandările medicilor, mai alescă urmează perioada sărbătorilor.

"E periculos, pentru că în realitate stăm foarte prost. Noi, cei din spitale, suntem mai aglomerați ca niciodată", a atras atenţia dr. Dorel Săndesc.

Cel mai recent bilanţ COVID

În România au fost înregistrate 5.697 de cazuri noi de coronavirus și 107 decese, în ultimele 24 de ore.

Până joi, 17 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 577.446 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus şi 13.969 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.860. Dintre acestea, 1.297 sunt internate la ATI.
 

×
Subiecte în articol: Dorel Săndesc COVID-19
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close