Antena 3 CNN Actualitate Dr. Laura Zarafin, după acuzațiile lui Vlad Voiculescu privind raportarea deceselor COVID: "Ne denigrează spitalul și pe noi toți"

Dr. Laura Zarafin, după acuzațiile lui Vlad Voiculescu privind raportarea deceselor COVID: "Ne denigrează spitalul și pe noi toți"

Dr. Laura Zarafin a comentat, luni, în exclusivitate la Antena 3 cea mai recentă acuzație lansată de Vlad Voiculescu, în contextul diferențelor de raportare a numărului de decese de COVID. Vlad Voiculescu a declarat că "la Spitalul Colentina sunt peste 500 de morți în plus".

Dr. Laura Zarafin, după acuzațiile lui Vlad Voiculescu privind raportarea deceselor COVID: "Ne denigrează spitalul și pe noi toți"
Sursa foto: Laura Zarafin Facebook/Hepta
de Georgiana Adam    |    19 Apr 2021   •   23:17

Vlad Voiculescu continuă seria de acuzații șocante, după ce a fost demis de către premierul Florin Cîţu. 

De această dată, fostul ministrul al Sănătății, a vorbit luni, într-o emisiune la Europa FM, despre cele două platforme în care se încarcă datele privind decesele de COVID-19.

Fostul ministrul al Sănătății susține că diferența dintre cele două raportări este de peste 500 de decese doar la Spitalul Colentina.

„Ceea ce ne-a sărit în ochi este că numărul de decese în platforma în care raportează doar spitalele este mai mare, semnificativ mai mare decât numărul de decese din platforma în care ar trebui să raporteze toată lumea. Dacă ne uităm, de exemplu, la Spitalul Colentina vedem că diferența este de sute de persoane, peste 500”, a declarat Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, luni, într-o emisiune la Europa FM.

Dr. Laura Zarafin, medic ATI la Spitalul Colentina, a comentat, luni, în exclusivitate în cadrul emisiunii "Sinteza Zilei", declaraţiile făcute de Vlad Voiculescu.

"Ne denigrează spitalul și pe noi toți"

"Eu sunt şocată în numele spitalului, că apare în acest context. Eu mă aşteptam să apară în cu totul alt context. De exemplu, să se fi spus, că la Spitalul Colentina există cel mai mare număr de ventilatoare, că am fost spital suport COVID, primii desemnaţi după spitalele de boli infecţioase, încă din 27 martie 2020, că personalul acestui spital a început să trateze pacienţii infectaţi înainte de a primi primele echipamente. Deci, vă daţi seama, că a fost un stres foarte mare pe noi. Mă aşteptam să fi spus ce modalitate avem pentru că mortalitatea secţiilor ATI din Spitalul Colentina este în jur e 50%.

Unii oameni sunt prea odihniţi şi probabil, că dacă au văzut ceva că nu concordă în cele două platforme, au convenit repede să spună numele unui spital, deningrându-ne pe toţi şi distrugându-ne munca de un an şi ceva. Este foarte trist ce se întâmplă. Nu ştiu dacă fostul ministru al Sănătăţii ştie exact ce face un medic când raportează un deces. Sunt o sumedenie de acte catre trebuiesc completate, parafate.

Comunicatul de presă al Spitalului Colentina

Conducerea Spitalului Colentina a negat acuzația lui Vlad Voiculescu, spunând că a respectat „reglementările legale în vigoare”.

 „Având în vedere informaţiile difuzate în mass-media, cu privire la existenţa unei inadvertenţe în raportarea numărului de decese Covid-19, facem următoarele precizări:  Spitalul Clinic Colentina a devenit spital suport Covid în data de 27.03.2020. În conformitate cu reglementările legale în vigoare, de la acea dată până în prezent Spitalul Clinic Colentina a raportat în aplicaţia informatică Alerte MS un număr de 727 decese Covid-19 (19.04.2021, ora 9:00). Totodată, au fost raportate în dinamică, imediat la DSPMB, conform metodologiei INSP un număr de 731 decese Covid-19 (19.04.2021, ora 14:00).”
 

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close