Antena 3 CNN Actualitate Dr. Mihai Craiu, experiment la început de an şcolar. Ce se întâmplă când porţi mască mai multe ore - VIDEO

Dr. Mihai Craiu, experiment la început de an şcolar. Ce se întâmplă când porţi mască mai multe ore - VIDEO

Medicul pediatru Mihai Craiu face o demonstraţie la început de an şcolar şi arată într-un clip video, că purtarea măștii de protecţie nu produce hipoxie.

Dr. Mihai Craiu, experiment la început de an şcolar. Ce se întâmplă când porţi mască mai multe ore - VIDEO
de Milena Niță    |    16 Sep 2020   •   08:55

Conf. dr. Mihai Craiu își măsoară saturația de oxigen în sânge după aproape cinci ore petrecute la spital cu mască și cu echipament de protecție şi arată că nu există niciun pericol.

Mesajul vine în contextul în care multe persoane au spus, în ultima perioadă, că purtarea măştii timp de câteva ore ar putea produce unele probleme. Totuşi, medicii poartă mască de ani de zile şi s-a văzut că nu există riscuri.

Dr. Mihai Craiu: Copiii vor fi bine cu mască

În plus, şi studiile de până acum au demonstrat că purtatul măștii nu scade nivelul de oxigen din sânge.

"A început școala. Pentru unii, on-line, pentru alții, în persoană. Deci cu mască, păstrarea distanței în clasă, aerisit și spălat bine mâinile.

Voiam doar să vă arăt, cu ajutorul unui pulsoximetru, că purtatul măștii nu produce hipoxie. Urmăriți cu atenție valorile de saturație (mereu sunt afișate valori peste 95%, cât ar fi cea mai mică valoare normală) şi cele de puls (se vede că îmi este cald și sunt obosit, cu ceva tahicardie, având valori de 86-100/minut).

Copiii vor fi bine. Nu vor avea niciun fel de hipoxie de la purtarea corectă a măștii.

Avertismentul dr. Craiu: De profesori și bunici trebuie să avem grijă!

Iar în cazuri excepționale există şi varianta de "pauză" scurtă de mască, în exterior, când nu se află nimeni în apropiere.

De profesori și bunici trebuie să avem grijă!

Spor la școală!", a scris dr. Mihai Craiu, medic pediatru la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului "Alessandrescu-Rusescu", pe pagina de Facebook.

×
Subiecte în articol: Mihai Craiu mască elevi hipoxie
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Cea mai caldă zi din ultimii 65 de ani. Temperaturile au depășit 40 de grade
x close