Antena 3 CNN Actualitate Dr. Mihai Craiu, recomandare pentru profesori. Cum să predea fără mască chirurgicală şi să-i proteje pe copii - VIDEO

Dr. Mihai Craiu, recomandare pentru profesori. Cum să predea fără mască chirurgicală şi să-i proteje pe copii - VIDEO

Medicul Mihai Craiu a spus că şcolile pot fi deschise şi ştie că nu este uşor pentru profesori să stea opt ore pe zi cu masca de protecţie şi să le predea elevilor sau să-i asculte la lecţii pe aceştia. De aceea, renumitul pediatru recomandă un alt fel de mască.

Dr. Mihai Craiu, recomandare pentru profesori. Cum să predea fără mască chirurgicală şi să-i proteje pe copii - VIDEO
Sursa foto: Facebook
de Milena Niță    |    17 Aug 2020   •   08:42

Masca-scut despre care vorbeşte medicul pediatru îi protejează şi pe copii, iar faţa profesorilor poate fi văzută în totalitate, acesta fiind un avantaj în comparaţie cu masca de protecţie.

În plus, acest "scut" este recomandat de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA.

"Imaginați-vă că aș fi profesor într-o clasă de elevi cu vârstă mică sau în care există și copii care au dificultăți de auz sau de atenție. Cum va fi la școală cu mască?", întreabă medicul, într-o postare pe pagina de Facebook.

Masca-scut trebuie să aibă două caracteristici utile

Tot acolo, pediatrul arată că folosirea unei măști chirugicale poate fi dificilă pentru profesori, având în vedere că ei interacţionează cu copii.

"Center for Disease Control recomandă folosirea unor alternative. Și, deși este precizat clar că nu pot fi folosite în delimitarea unor infecții scuturile faciale, protecțiile de plastic, o soluție ar putea fi aceasta (scutul facial din plastic - n.r.), adică un dispozitiv care să le permită copiilor să-mi vadă fața și buzele, care să aibă două caracteristici – să coboare sub nivelul bărbiei și să meargă până în dreptul urechilor, limitând în acest fel împrăștierea particulelor de salivă care ar putea să conțină virusul", arată medicul Mihai Craiu.

Renumitul dr. Mihai Craiu dă răspunsul aşteptat de milioane de părinţi: E bine să deschidem școlile și grădinițele?

×
Subiecte în articol: Mihai Craiu mască scut profesori
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close