Antena 3 CNN Actualitate Condiţia pentru ca să ne putem trimite copiii la şcoală în siguranţă. Dr. Mihai Craiu, sfat pentru toţi părinţii

Condiţia pentru ca să ne putem trimite copiii la şcoală în siguranţă. Dr. Mihai Craiu, sfat pentru toţi părinţii

Medicul pediatru Mihai Craiu spune că, dacă vrem să trimitem copiii la şcoală, noi, adulţii, trebuie să ţinem cont de anumite reguli.

Condiţia pentru ca să ne putem trimite copiii la şcoală în siguranţă. Dr. Mihai Craiu, sfat pentru toţi părinţii
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    18 Dec 2020   •   15:55

Dând exemplul Germaniei, renumitul medic spune că acolo unităţile nu învăţământ nu s-au închis pentru că se rănspândea COVID în comunitate, ci pentru că adulţii nu au cooperat, iar transmiterea virusului pandemic "a decolat către cer".

"Germania va închide școlile pentru o vreme.

Dr. Mihai Craiu: Închiderea școlilor nu s-a făcut pentru că ar fi contribuit la răspândirea virusului

Povestea de succes a școlilor deschise, în Germania, s-a bazat inițial pe date știintifice, pe  ordine și disciplină (de un fel foarte strict, prusac), pe testare foarte extinsă, folosind teste rapide, făcute direct la scoală, sub supravegherea profesorilor. 

Dar se pare că toate acestea nu ajung, nici măcar în Germania, acum, în prag de sărbători.

Închiderea școlilor NU a fost decisă de faptul că acestea ar fi contribuit la răspândirea virusului în comunitate, ci pentru că adulții au fost necooperanți și transmiterea virusului pandemic realmente "a decolat către cer" (...).

Dr. Craiu: Dacă vrem să putem trimite copiii la școală, e necesar ca noi, adulții, să respectăm regulile

MESAJ SIMPLU - dacă vrem să putem trimite copiii în siguranță la școală, este necesar ca noi adulții să respectăm regulile astfel încât să apară o scădere a transmiterii comunitare a noului coronavirus. 

În zonele verzi, acolo unde oamenii vor respecta un timp distanțarea și se vor vaccina la un moment dat, acolo ne vom recăpăta o viață normală. Inclusiv școlile deschise", a scris medicul Mihai Craiu, pe pagina de Facebook.

Mii de noi cazuri COVID, în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat vineri că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate în România 5.340 de noi cazuri de îmbolnăvire și 188 de decese la pacienți confirmați cu COVID.

Potrivit GCS, până vineri, 18 decembrie, au fost confirmate 582.786 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus şi 14.157 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.710. Dintre acestea, 1.270 sunt internate la ATI.

×
Subiecte în articol: Mihai Craiu şcoli elevi COVID-19
Parteneri
Schimbări majore la școlile de șoferi!
x close