Antena 3 CNN Actualitate Dr. Mihai Craiu, mesaj pentru "îngrijoraţi": În cutia frigorifică, e un termometru. Doar loturile de vaccin care au respectat temperatura pot fi utilizate

Dr. Mihai Craiu, mesaj pentru "îngrijoraţi": În cutia frigorifică, e un termometru. Doar loturile de vaccin care au respectat temperatura pot fi utilizate

Cunoscutul medic Mihai Craiu îi asigură pe cei care se arată îngrijoraţi că vaccinul anti-COVID nu ar sta la temperatura potrivită, că protocolul de transport al dozelor de ser se respectă riguros.

Dr. Mihai Craiu, mesaj pentru "îngrijoraţi": În cutia frigorifică, e un termometru. Doar loturile de vaccin care au respectat temperatura pot fi utilizate
de Milena Niță    |    14 Ian 2021   •   15:25

Potrivit medicului care a însoţit joi un astfel de transport de vaccin contra COVID-19, cutia frigorifică cu ser are în ea straturi succesive de material izolator şi calupuri frigorifice, înghețate bocnă.

Înăuntru, se află cutia cu doze de ser pusă în alte cutii incluse una în alta, ca niște păpuși Matrioska.

Acolo este şi un termometru, astfel că doar loturile care au respectat limitele de temperatură, pe toata durata transportului, pot fi utilizate, asigură pediatrul Mihai Craiu.

Dr. Mihai Craiu: Pot să vă asigur că protocolul de transport al vaccinului contra se respectă riguros

"Primul meu drum de astăzi în spital a fost unul de însoțire. Am mers cu echipa militară de transport a dozelor de vaccin Pfizer-BioNTech. 

Apropos ... îl cheamă COMIRNATY de la următoarele cuvinte: COronavirus Modified nucleoside RNA, communiTY şi ImmuniTY.

Pentru cei care sunt îngrijorați de nerespectarea temperaturilor speciale de manipulare a vaccinului pot să vă ASIGUR că protocolul de transport se respectă riguros.

Cutia frigorifică, cu inițialele Institutului Cantacuzino, a fost adusă în farmacia INSMC, apoi a fost desigilată. 

În interior sunt straturi succesive de material izolator şi calupuri frigorifice, înghețate bocnă... 

Dr. Craiu: Doar loturile care au respectat limitele de temperatură, pe toata durata transportului, pot fi utilizate

Chiar în mijlocul acestui sistem de cutii, incluse una în alta, ca niște păpuși Matrioska, se afla cutia mică de carton, cu dozele de vaccin. 

Pe cutie există un dispozitiv electronic, de forma unei telecomenzi, care prezintă, la activare, istoricul de temperaturi de la ambalarea lotului până la livrare.

Doar loturile care au respectat limitele de temperatură, pe toata durata transportului, pot fi utilizate și raportate în Registrul Național Electronic de Vaccinare.

Armata română este exemplară în acțiunea de distribuire a vaccinurilor. Restul pașilor către succes în controlul pandemiei țin de noi", a scris dr. Mihai Craiu, joi, pe pagina de Facebook.
 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close