Antena 3 CNN Actualitate Dr. Monica Pop, despre pacienții non-Covid: 'A fost o greșeală! Au fost pacienți care și-au pierdut viața'

Dr. Monica Pop, despre pacienții non-Covid: 'A fost o greșeală! Au fost pacienți care și-au pierdut viața'

Doctorul Monica Pop, șef de secție la Spitalul de Oftalmologie din București, este revoltată de faptul că pacienții non-Covid au fost privați de tratamente în perioada stării de urgență.

Dr. Monica Pop, despre pacienții non-Covid: 'A fost o greșeală! Au fost pacienți care și-au pierdut viața'
Sursa foto: Antena 3
20 Mai 2020   •   18:01

Medicul a mărturisit că a încercat personal să intervină pentru câteva cazuri grave, însă fără succes.

”Nu este spus adevărul în ceea ce privește ignorarea pacienților non-Covid în perioada asta. Nu mai dați vina pe medici pentru că ei au vrut să lucreze și îmi pare foarte rău că nu avem posibilitatea să arătăm ordinul prin care ni se interzicea să facem orice fel de intervenții și consultații la persoanele care nu sunt acute, care nu au urgență. Cum poți să știi dacă un bolnav are urgență dacă nu poți să-l consulți?”, spune Monica Pop.

”Sunt 500 de spitale de stat în această tară, 42 sunt nominalizate pentru suport Covid, iar restul nu au lucrat decât urgențe. Au fost pacienți care și-au pierdut viața. Într-adevăr, rețelele oncologice au funcționat pentru tratament, dar celelalte nu.”, susține medicul.

Monica Pop consideră că aceasta ”a fost o greseală strategică foarte mare”, din cauza căreia ”au fost pacienți care și-au pierdut viața”.

Ea a spus că a încercat personal să intervină pentru pacienți în situații dificile, însă fără succes: ”Am intervenit personal pentru o pacientă cu cancer ovarian și nu am găsit un chirurg”.

Dr. Monica Pop, despre ignorarea pacienților non-Covid: 'A fost o greseală strategică foarte mare. Au fost pacienți care și-au pierdut viața'

×
Subiecte în articol: Monica Pop
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close