Antena 3 CNN Actualitate Dr. Monica Pop, o nouă ieşire dură către medici: ”Dragi colegi, e de nesuportat! Nu urmați atitudinea celor care nu au înțeles!”

Dr. Monica Pop, o nouă ieşire dură către medici: ”Dragi colegi, e de nesuportat! Nu urmați atitudinea celor care nu au înțeles!”

Medicul Monica Pop, managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice din Capitală, se arată furioasă pe autorităţi şi spune că nu-şi înţelege colegii doctori de ce nu comunică cu familiile bolnavilor de COVID.

Dr. Monica Pop, o nouă ieşire dură către medici: ”Dragi colegi, e de nesuportat! Nu urmați atitudinea celor care nu au înțeles!”
Sursa foto: Monica Pop/Facebook
de Milena Niță    |    05 Sep 2020   •   16:45

Reputatul medic afirmă că spitalul nu este penitenciar, astfel că familia trebuie să ştie secţia unde este internat bolnavul respectiv şi în ce stare se află. Profesorul Pop nu înţelege de ce există atâta secretomanie care "nu s-a mai pomenit în Sănătate până la această pandemie".

Monica Pop: De ce tăcere și secretomanie față de familia celor internați cu COVID?

"De ce tăcere și secretomanie față de familia celor internați cu COVID în unele spitale-suport? Cine a impus-o și cui folosește??! Toți medicii și managerii de spitale COVID trebuie să aibă o comunicare permanentă cu familiile celor internați! Să o permită și s-o favorizeze! Și a pacientului cu familia sa! 

Nu e penitenciar!

Nu e posibil ca familia să nu poată afla secția, medicul curant și în ce stare este zilnic pacientul! 

Pop: Tăcere și lipsă de comunicare nu s-a mai pomenit în Sănătate până la această pandemie

Dragi colegi, puneți-vă în situația unor părinți, soți, frați, care nu știu nimic despre cel internat din familie! E de nesuportat! Aveți empatie și față de pacienți, dar și față de familiile lor! O atitudine de secret. Tăcere și lipsă de comunicare nu s-a mai pomenit în Sănătate până la această pandemie, care nu trebuie să schimbe în rău și atitudinea personalului medical! A adus deja destul! 

Aveți înțelegere față de cei internați! Sunt demoralizați, singuri, nu pot ieși, nici primi vizite! Se știe că moralul și liniștea oricui contează mult pentru vindecare, dar și pentru viitorul psihic! Nu urmați atitudinea celor care e clar că nu au înțeles!", a scris prof. dr. Monica Pop, pe pagina sa de Facebook. 
 

×
Subiecte în articol: Monica Pop comunicare
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close