Antena 3 CNN Actualitate Dr. Musta, avertisment după bilanţul COVID: Intrăm într-o fază necontrolabilă a pandemiei. Dacă nu se iau măsuri, vom pierde bătălia cu virusul

Dr. Musta, avertisment după bilanţul COVID: Intrăm într-o fază necontrolabilă a pandemiei. Dacă nu se iau măsuri, vom pierde bătălia cu virusul

Renumitul medic Virgil Musta, aflat în linia întâi în lupta cu COVID-19, trage un semnal de alarmă în ziua în care România a atins un nou record negativ în lupta cu coronavirusul  şi spune că vom pierde bătălia, dacă nu se iau măsuri.

Dr. Musta, avertisment după bilanţul COVID: Intrăm într-o fază necontrolabilă a pandemiei. Dacă nu se iau măsuri, vom pierde bătălia cu virusul
Sursa foto: Spitalul Victor Babes Timisoara/Facebook
de Milena Niță    |    06 Oct 2020   •   16:00

Medicul atrage atenţia că, dacă nu sunt respectate măsurile de prevenție şi nu se vor lua decizii în plus, România riscă să intre într-o fază incontrolabilă a pandemiei.

Dr. Virgil Musta: Riscăm să pierdem bătălia cu virusul

Sistemul medical este aproape de limita eficienței şi dacă nu se iau măsuri, "vom pierde bătălia cu virusul", a avertizat dr. Virgil Musta, șeful secției de Boli infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, potrivit digi24.ro.

Marţi, au fost înregistrate 2.121 de cazuri noi COVID şi 73 de decese, iar 608 bolnavi sunt internați la Terapie Intensivă. 

"Eu cred că intrăm într-o fază necontrolabilă a pandemiei, ceea ce e foarte greu de manageriat. M-am uitat la ceea ce s-a întâmplat în Italia, când pacienții au scăpat de sub control. Și ați văzut care au fost consecințele, ce tragedii au fost. 

Dr. Musta: Va fi multă, multă tragedie în familiile noastre

În momentul când vor ajunge atât de multe cazuri încât să ne copleșească și să nu mai știm ce să facem, nu știm pe cine să lăsăm acasă, unde putem să-i tratăm, va fi multă, multă tragedie în familiile noastre”, a avertizat medicul.

"Nu știm ce facem în continuare, se încearcă să se găsească soluții, dar este un moment dificil pentru sistemul nostru de sănătate și pentru populație pentru că, vedeți, consecințele sunt foarte tragice, un număr foarte mare de decese", a mai spus medicul Musta.
 

×
Subiecte în articol: coronavirus Virgil Musta
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close