Antena 3 Actualitate Dr. Musta, avertisment: Secţiile ATI sunt pline. Probabil vom ajunge ca Italia, când bolnavii nu mai aveau locuri şi mureau acasă. Nu ştiu ce vom face...

Dr. Musta, avertisment: Secţiile ATI sunt pline. Probabil vom ajunge ca Italia, când bolnavii nu mai aveau locuri şi mureau acasă. Nu ştiu ce vom face...

de Milena Niță    |    16 Sep 2020   •   15:03
Dr. Musta, avertisment: Secţiile ATI sunt pline. Probabil vom ajunge ca Italia, când bolnavii nu mai aveau locuri şi mureau acasă. Nu ştiu ce vom face...

România a înregistrat miercuri un record negativ naţional de cazuri noi COVID, iar medicii din linia întâi care luptă cu virusul au scenarii sumbre în ce priveşte viitoarele cazuri grave.

Medicul Virgil Musta, șeful secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, atrage atenţia că nu suntem departe de situaţia Italiei şi spune că dacă vor mai creşte cazurile grave de coronavirus, bolnavii ar putea sfârşi acasă, pentru că secţiile de Terapie intensivă sunt deja pline.

Musta: Secţiile ATI sunt pline, nu ştiu ce vom face dacă cazurile severe nu vor mai avea loc

"Secţiile de ATI deja sunt pline, nu ştiu ce vom face dacă cazurile severe nu vor mai avea loc de internat. Atunci, probabil vom fi în situaţia Italiei de acum şase luni, a Franţei, când pacienţii nu mai aveau unde să fie internaţi şi mureau la domiciliu", a atenţionat medicul Virgil Musta, miercuri, la Antena 3.

Ţara noastră a înregistrat miercuri un record naţional negativ în ce priveşte cazurile COVID. Astfel, avem 1.713 noi cazuri de coronavirus şi 49 de decese în numai 24 de ore, potrivit Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului.

"Este un bilanţ îngrijorător şi trist în acelaşi timp, pentru că a depăşit mult pragul cu care ne-am obişnuit în ultimul timp. 

Singura metodă de a evita este de a respecta cu stricteţe regulile. Sper ca în al 12-lea ceas, oamenii să înţeleagă că trebuie să respectam cele 3 reguli de aur: distanţare (să nu participăm la activităţi unde sunt mulţi oameni), purtarea măştii, igiena mâinilor", a recomandat dr. Musta.

România, record naţional negativ de cazuri COVID

Ţara noastră a înregistrat miercuri un record naţional negativ în ce priveşte cazurile COVID. Astfel, avem 1.713 noi cazuri de coronavirus şi 49 de decese în numai 24 de ore, potrivit Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului.

Tot până marţi, 4.285 de persoane diagnosticate cu infecție cu Sars CoV-2 au decedat.

Numărul mare de cazuri de bolnavi ar fi pus pe seama măsurilor de relaxare în ce priveşte funcţionarea restaurantelor la interior, de la 1 septembrie.

De asemenea, se aşteaptă o nouă creştere a cazurilor COVID şi începând cu 1 octombrie, având în vedere deschiderea noului an şcolar şi alegerile locale.

De ce a "explodat" numărul cazurilor COVID

Numărul mare de cazuri noi de coronavirus înregistrat miercuri ar putea fi pus pe seama dechiderii restaurantelor la interior, în cazul în care acolo nu s-au respectat regulile de protecţie, atrag atenţia medicii.

De asemenea, se aşteaptă o nouă creştere a cazurilor COVID şi începând cu 1 octombrie, având în vedere deschiderea noului an şcolar şi alegerile locale.

"Aproape sigur aceste cifre mari nu sunt consecinţa începerii anului şcolar, pentru că este prea devreme, dar intră în discuţie dechiderea restaurantelor, dacă nu s-au păstrat regulile de protecţie. Astfel, ele pot reprezenta un focar de infecţie important", a precizat dr. Virgil Musta, medic aflat în linia întâi în lupta cu virusul.

×
Subiecte în articol: Virgil Musta coronavirus

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close