Antena 3 CNN Actualitate Cazul dramatic al unui bolnav COVID care l-a marcat pe dr. Musta. "Am asistat la o situație teribilă. Mă sperie gândul că va trebui să alegem între viață și moarte"

Cazul dramatic al unui bolnav COVID care l-a marcat pe dr. Musta. "Am asistat la o situație teribilă. Mă sperie gândul că va trebui să alegem între viață și moarte"

Un caz dramatic care s-a întâmplat în plină pandemie i-a rămas întipărit medicului Virgil Musta, de la Timişoara, aflat în linia întâi în lupta cu virusul.

Cazul dramatic al unui bolnav COVID care l-a marcat pe dr. Musta. "Am asistat la o situație teribilă. Mă sperie gândul că va trebui să alegem între viață și moarte"
Sursa foto: Spitalul Victor Babes Timisoara/Facebook
de Milena Niță    |    17 Oct 2020   •   08:40

Dr. Musta a povestit caz dramatic la care a asistat, când o femeie cu COVID-19 a venit la spital cu saturație de oxigen mică și avea nevoie de terapie intensivă, însă nu mai erau locuri.

A internat-o aşa pe salon, apoi o bolnavă a murit și, astfel, femeia internată inițial în salon a fost mutată la ATI, potrivit digi24.ro.

Medicul a mărturisit că se simte copleșit de gândul că la un moment dat e posibil să fie pus în situația de a alege între viață și moarte.

Dr. Musta: Mă terifiază gândul că va trebui să alegem între viață și moarte

"Încă nu am ajuns (să alegem între viață și moarte – n.r.), dar să știți că nu suntem departe și numai gândul acesta pe mine, cel puțin, mă terifiază. Sunt copleșit de gândul că poate va trebui la un moment dat, să aleg între viață și moarte. 

Până în momentul de față am avut încă posibilitatea să trimit pacienții care sunt grav în spitale suport. Dar secția noastră de ATI este plină. La Spitalul Victor Babeș, secțiile de Infecțioase și de Pneumologie sunt pline și spitalele suport mai au câteva locuri. 

Există un sistem în clinicile de terapie intensivă care își cunosc locurile și se orientează pacienții în funcție de locurile acestora, dar din păcate sunt limitate. 

Dr. Virgil Musta, apel la comunitate

De exemplu, am asistat la o situație teribilă în urmă cu două nopți, când a venit o pacientă cu saturație de 60 care trebuia internată în terapie intensivă și nu am avut loc. S-a internat pe secție, cu oxigen, o oră, până când, din întâmplare, o pacientă a decedat în terapie intensivă și imediat a fost ea mutată", a povestit medicul Virgul Musta, de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase "Victor Babeș" din Timișoara.

Acesta afirmă că sunt traume în rândul colegilor săi, care erau speriați în legătură cu ce vor face în gărzile din zilele următoare când nu vor mai avea locuri și vor veni pacienți pe care nu mai au unde să îi trimită.

De aceea, dr. Virgil Musta face un apel la populație să se protejeze, pentru că, spune el, "bătălia se dă în comunitate, unde populația trebuie convinsă să poartă mască, să fie solidari și să respecte măsurile".
 

×
Subiecte în articol: Virgil Musta
Parteneri
Data la care intră banii pe voucherele de alimente! Anunțul momentului
x close