Antena 3 CNN Actualitate Dr. Musta, ipoteză care dă peste cap tot ce se ştia până acum despre COVID. Ce se întâmplă cu testele

Dr. Musta, ipoteză care dă peste cap tot ce se ştia până acum despre COVID. Ce se întâmplă cu testele

Medicul Virgil Musta, de la Timişoara, vine cu o ipoteză interesantă în ce priveşte testele făcute pentru COVID-19 şi spune, referitor la situaţia echipei CFR Cluj, că testele pot fi "fentate". La această echipă de fotbal, mai mulţi jucători au fost testaţi pozitiv iniţial, iar după câteva zile, sănătoşi.

Dr. Musta, ipoteză care dă peste cap tot ce se ştia până acum despre COVID. Ce se întâmplă cu testele
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    27 Iul 2020   •   12:21

"Există riscul ca testele să fie pozitive la prima testare, iar la a doua testare, dacă pacienţii ştiu să fenteze mecanismul, chiar să îl fenteze. Nu am datele necesare să explic, dar pot fi fentate. Nu pot să spun public că lumea poate va încerca să păcălească sistemul, dacă au nevoie de un test negativ, mai ales dacă vrea să plece în altă ţară şi are nevoie de un test negativ. 

Boala apare în câteva zile, dar există posibilitatea ca într-o perioadă scurtă de timp să nu apară în faringe virusul. Testele pot da o eroare de 70%", atrage atenţia medicul de la Timişoara, potrivit looksport.ro.

Cum se recoltează testele de COVID-19

"Diagnosticul pentru depistarea virusului se face printr-o anumită metodă, în care se determină din diferite produse patologice, din faringe, plămâni şi altele. Depinde de situaţia fiecăruia, dar pentru un diagnostic simplu se face testul din faringe, din gât. 

Totuşi, testele pot da o eroare de 70%, dar asta nu înseamnă că din 10 persoane care fac testul să fie pozitive toate 10. Poate nu au fost echilibrate echipamentele", a atenţionat medicul Virgil Musta.

Situaţia la CFR Cluj a degenerat la sfârşitul săptămânii trecute, când clubul ajunsese la 26 de teste pozitive, confirma vineri Liga Profesionistă de Fotbal. Dintre acestea, 16 jucători şi 10 membri ai staff-ului tehnic, potrivit mediafax.ro.

×
Subiecte în articol: Virgil Musta teste
Parteneri
Horoscop 21 martie 2023. Zodiile care dau lovitura!
x close