Antena 3 CNN Actualitate Dr. Radu Tincu: 9.000 de cazuri COVID pe zi e inacceptabil, trebuie să ajungem la 3.000. Presiunea a devenit uriașă

Dr. Radu Tincu: 9.000 de cazuri COVID pe zi e inacceptabil, trebuie să ajungem la 3.000. Presiunea a devenit uriașă

Medicul Radu Ţincu, specialist ATI la Spitalul Floreasca din Capitală, se arată îngrijorat de situaţia de la Terapie intensivă, deşi cazurile noi de COVID au scăzut în ultimele 24 de ore.

Dr. Radu Tincu: 9.000 de cazuri COVID pe zi e inacceptabil, trebuie să ajungem la 3.000. Presiunea a devenit uriașă
Sursa foto: Antena 3
de Milena Niță    |    01 Dec 2020   •   15:45

Specialistul spune că, chiar şi cu cu acest bilanţ, cazurile de coronavirus la Terapie intensivă cresc zi de zi, presiunea este tot mai mare, astfel că autorităţile ar trebui poate să analizeze introducere unor restricţii mai dure, potrivit gandul.ro.

"(...) trebuie să ne uităm la secția de Terapie Intensivă. Putem vedea că, de ceva zile la rând, presiunea crește și numărul de pacienți crește în fiecare zi. Avem astăzi (1 decembrie - n.r.), 199 de decese, din păcate. 

Dr. Radu Ţincu: Presiunea pe secțiile ATI devine uriașă

Gândiți-vă că a crescut numărul pacienților la Terapie Intensivă, de ieri până astăzi, în contextul în care 200 de oameni și-au pierdut viața. Presiunea pe secțiile ATI devine uriașă, pentru că avem un număr din ce în ce mai mare de pacienți care au nevoie de terapie intensive", a spus medicul Radu Ţincu, marţi, când la ATI sunt internaţi 1.259 de bolnavi cu coronavirus.

Specialistul de la Terapie intensivă observă că la noi s-a stabilizat un platou la circa 9.000 de bolnavi noi zilnic, iar pentru ca sistemul medical să poată să facă faţă ar trebui să avem aproximativ 3.000 de cazuri COVID pe zi, adică de trei ori mai puţin.

În aceste condiţii, consideră medicul, autoritățile trebuie să evalueze măsurile de restricție impuse și, dacă este cazul, să le înlocuiască cu unele mai dure. 

Dr. Ţincu: 9.000 de cazuri noi pe zi e mult, trebuie să avem 3.000

"Autoritățile trebuie să aibă maximă responsabilitate și să își analizeze eficiența propriilor măsuri. Dacă măsurile implementate nu vor fi capabile să scadă numărul de nou-diagnosticați în fiecare zi, ele vor trebui să fie înlocuite cu unele mai dure. 

Menținerea unui platou la 8.000-9.000 de cazuri este un platou inacceptabil pentru sistemul de sănătate, pentru că va depăși capacitatea sectorului de Terapie Intensivă, undeva la jumătatea lunii decembrie.

Trebuie să avem 2.000-3.000 de cazuri pe zi, ca să putem să decongestionăm, pe de o parte, secțiile ATI, nu doar pentru că personalul medical a obosit și nu mai poate, ci și pentru a reda o parte din aceste paturi de la Terapie Intensivă către ceilalți pacienți", a spus dr. Radu Tincu.

Bilanţ COVID: 1.259 de bolnavi COVID la ATI

În România, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate 4.272 de noi cazuri de COVID şi 199 de decese.

Până marți, 1 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 479.634 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus şi 11.530 au murit. 

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.438. Dintre acestea, 1.259 sunt internate la ATI.

×
Subiecte în articol: Radu Țincu
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close