Antena 3 CNN Actualitate Dr. Țincu, despre combaterea epidemiei de COVID-19: ”Lockdownul este singura măsură eficientă”

Dr. Țincu, despre combaterea epidemiei de COVID-19: ”Lockdownul este singura măsură eficientă”

Carantinarea este singura soluție eficientă în momentul de față pentru gestionarea valului 4 al epidemiei de COVID-19, consideră Radu Țincu, medic primar de terapie-intensivă la Spitalul Floreasca.

Dr. Țincu, despre combaterea epidemiei de COVID-19: ”Lockdownul este singura măsură eficientă”
Sursa foto: Antena 3
de Adelina Miron    |    19 Oct 2021   •   17:43

„La 19.000 de cazuri pe zi, care cred că în mod real sunt de trei ori mai multe dacă am face o testare masivă a populației, nicio măsură nu mai poate fi eficientă decât lockdownul și distanțarea fizică pentru că transmiterea virusului va continua.

Ceea ce trebuia să facem era să implementăm respectarea măsurilor sanitare cu rigurozitate, știind că România are cel mai mic grad de imunizare colectivă și ar fi trebuit să supraveghem încă din luna august respectarea măsurilor sanitare ca să nu ajungem la o astfel de evoluție pandemică, care să necesite un lockdown.”, a declarat Radu Țincu la Antena 3.

Medicul susține că instabilitatea politică din România, dar și faptul că multe țări din Europa au gestionat mai bine situația epidemiologică și au mai puține cazuri grave de COVID-19 sunt motivele pentru care spitalele din țara noastră primesc puține medicamente pentru tratarea bolnavilor de COVID-19.

„Au fost sincope cu aprovizionarea medicamentelor. Tocilizumabul nu există la acest moment, pentru că producătorul și-a redus foarte mult capacitatea de producție, având în vedere că evoluția pandemiei în Europa este una scăzută și, pe de altă parte, vedem din declarațiile fostului ministru al Sănătății că nu a demarat procedurile de achiziție pentru acest medicament. Este evident că această instabilitate politică din ultimele luni, care a vizat Ministerul Sănătății, a determinat sincope în aprovizionarea cu medicamente pentru tratamentul pacienților COVID-19.”
 

×
Subiecte în articol: Radu Țincu carantină COVID-19
Parteneri
Mărturiile pacienților cu reacții adverse grave după vaccinarea COVID-19
x close