Antena 3 CNN Actualitate Dr. infecţionist Valeriu Gheorghiţă, avertisment: 1 din 2 bolnavi intubaţi la ATI moare

Dr. infecţionist Valeriu Gheorghiţă, avertisment: 1 din 2 bolnavi intubaţi la ATI moare

Un medic infecţionist celebru spune că jumătate dintre pacienţii de la Terapie intensivă intubaţi şi ventilaţi mecanic pierd lupta cu virusul şi se ajunge la un deznodământ tragic, indiferent de cât efort depun doctorii. 

Dr. infecţionist Valeriu Gheorghiţă, avertisment: 1 din 2 bolnavi intubaţi la ATI moare
Sursa foto: Facebook/Valeriu Gheorghita
de Milena Niță    |    16 Oct 2020   •   16:15

"Dacă ne uităm la rata de mortalitate, care în secţia de Terapie intensivă este în jur de 45%, ea este comparabilă cu ce se întâmplă în ţări mult mai dezvoltate din punct de vedere al sistemului medical.

Dr. Gheorghiţă: La ATI, la pacienţii intubaţi şi ventilaţi mecanic, o persoană din două nu supravieţuieşte

La ATI, la pacienţii intubaţi şi ventilaţi mecanic, o persoană din două nu supravieţuieşte, ţinând cont de faptul că la Terapie intensivă nu toţi pacienţii sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic. 

Sunt pacienţi care indiferent de tipul măsurilor medicale care li se oferă intră pe o pantă ireversibilă din punct de vedere al cursului bolii", a declarat dr. Valeriu Gheorghiţă, medic infecționist la Spitalul Militar din Capitală, vineri, la Antena 3.

COVID-19 în România

Grupul de Comunicare Stretagică a anunţat, vineri, 4.026 noi cazuri de infectare cu coronavirus și 75 de decese, din care trei la categoria de vârstă 20-29 de ani. La terapie intensivă sunt 726 de bolnavi.

Până vineri, 16 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 172.516 cazuri de persoane cu COVID-19 şi 5.749 au murit.
 

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close