Antena 3 CNN Actualitate Dr. Valeriu Gheorghiță: Profesorii, printre cei vaccinați cu prioritate

Dr. Valeriu Gheorghiță: Profesorii, printre cei vaccinați cu prioritate

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, a declarat marți că strategia de vaccinare prevede includerea profesorilor în categoria personalului care deservește activități esențiale, așadar aceștia vor avea prioritate la administrarea serului.

Dr. Valeriu Gheorghiță: Profesorii, printre cei vaccinați cu prioritate
de Gabriel Dano    |    05 Ian 2021   •   16:40

"Este prevăzut în strategia de vaccinare - personalul din învățământ este inclus în personalul care deservește activitățile esențiale. (...) Câți dintre ei nu pot să vă dau un răspuns ferm. Vorbim de un procent de intenție de vaccinare de 50%. Vom vedea în final care va fi intenția reală de vaccinare și efectiv persoanele care se vor vaccina din acest domeniu al învâțământului.

Ceea ce ține de noi și de organizarea campaniei de vaccinare este să creăm mediul favorabil prin care aceste persoane dacă doresc să se vaccineze să aibă acces la vaccinare. Momentul exact în care se va întâmpla acest lucru și accesul personalului din învățământ urmează a fi stabilit în perioada următoare, dar și aici lucrurile nu trebuie să fie privite matematic pentru că vorbim de un proces dinamic și care depinde de ritmul de livrare al dozelor de vaccin și de adresabilitatea persoanelor către centrele de vaccinare", a declarat dr. Valeriu Gheorghiță.

Acesta a precizat că numărul profesorilor care se vor vaccina va fi cunoscut mai precis la sfârșitul lunii ianuarie sau la începutul lunii februarie.

 

 

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close