Antena 3 CNN Actualitate Şeful campaniei de vaccinare COVID: România a luat ser pentru aproape 11 milioane de persoane

Şeful campaniei de vaccinare COVID: România a luat ser pentru aproape 11 milioane de persoane

România a cumpărat vaccin împotriva coronavirusului pentru aproape 11 milioane de persoane, iar numărul dozelor poate creşte în funcție de nevoi, a anunţat, vineri, coordonatorul campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță.

Şeful campaniei de vaccinare COVID: România a luat ser pentru aproape 11 milioane de persoane
de Milena Niță    |    04 Dec 2020   •   12:50

Vaccinul împotriva coronavirusului va putea fi pus pe piață cel mai probabil la începutul anului 2021, iar campania de vaccinare ar trebui să înceapă în luna ianuarie, a mai spus medicul.

"Campania de vaccinare în România teoretic va începe în momentul în care un anumit vaccin va primi autorizare condiționată de punere pe piață de la nivelul Agenției Europene a Medicamentului. 

Este prefigurat pentru începutul anului viitor și anume pentru luna ianuarie, însă trebuie să așteptăm până la urmă să avem acest aviz de utilizare și, ulterior, vom putea începe campania de vaccinare pe măsură ce vor fi livrate primele doze de vaccin", a spus medicul Gheorghiță.

Dr. Valeriu Gheorghiţă: România a achiziționat ser pentru 10,7 milioane de persoane

Pentru campania de vaccinare, România a achiziționat ser pentru 10,7 milioane de persoane, însă comanda se poate mări în funcţie de nevoie.

"(...) Este important să reușim să asigurăm un nivel de imunizare colectivă care este estimat în momentul de față la 70% din populație. 

În ceea ce privește numărul persoanelor care vor putea fi vaccinate o să vă spun că România a contractat un număr de doze care să fie suficient pentru circa 10,7 milioane de persoane, însă aceste cantități, acest număr de doze, poate să fie crescut în funcție de nevoile care se vor genera pe parcurs. Noi putem să creștem în baza acelui contract numărul de doze care să fie destinat pentru România", a asigurat dr. Valeriu Gheorghiță.

Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 a fost publicată în Monitorul Oficial în noaptea de joi spre vineri.

Record de decese COVID, în ultimele 24 de ore

În România, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate 7.661 de noi cazuri de COVID şi 211 decese.

Până joi, 3 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 492.211 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus şi 11.876 au murit.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu coronavirus este de 13.156. Dintre acestea, 1.252 sunt internate la ATI.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiţă vaccin
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close