Antena 3 CNN Actualitate Dr. Virgil Musta, semnal de alarmă după creşterea alarmantă a cazurilor de COVID: "E o situație îngrijorătoare, pandemia este într-o accelerare mare"

Dr. Virgil Musta, semnal de alarmă după creşterea alarmantă a cazurilor de COVID: "E o situație îngrijorătoare, pandemia este într-o accelerare mare"

România înregistrează zilnic peste 1.000 de noi cazuri de coronavirus de circa o săptămână, situaţie care a atras atenţia specialiştilor şi l-a făcut pe medicul Musta să spună că pandemia este într-o accelerare mare.

Dr. Virgil Musta, semnal de alarmă după creşterea alarmantă a cazurilor de COVID: "E o situație îngrijorătoare, pandemia este într-o accelerare mare"
Sursa foto: Antena3
de Milena Niță    |    28 Iul 2020   •   13:10

"E o situație îngrijorătoare, pandemia este într-o accelerare mare. În ritmul acesta, e posibil ca sistemul de sănătate să nu mai facă față în curând. Sunt zone unde deja sunt probleme. Terapiile intensive sunt ocupate, iar secțiile de boli infecțioase și spitalele-suport de-abia fac față afluxului de cazuri. 

Trebuie luate măsuri foarte rapid, tocmai pentru a încerca să stopăm această evoluție a pandemiei. Altfel, riscăm să ajungem în situația Italiei, a Spaniei sau a Franței. Țări care, cu sisteme de sănătate mult mai performante, nu au făcut față afluxului mare de pacienți”, a atras atenţia dr. Virgil Musta, potrivit stiri.tvr.ro.

Record negativ de cazuri, luni

Până luni, 27 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 45.902 cazuri de persoane infectate cu coronavirus. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.104 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.876. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 353 de pacienți.
 

×
Subiecte în articol: Virgil Musta pandemie coronavirus
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close