Antena 3 CNN Actualitate Dragnea anunţă disponibilizări în 2013. "Zilele următoare finalizăm reorganizarea acestui minister"

Dragnea anunţă disponibilizări în 2013. "Zilele următoare finalizăm reorganizarea acestui minister"

Dragnea anunţă disponibilizări în 2013. "Zilele următoare finalizăm reorganizarea acestui minister"
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    24 Dec 2012   •   14:47

Anul 2013 vine cu disponibilizări la Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei. Liviu Dragnea va finaliza lista cu angajaţii care vor fi daţi afară din minister chiar săptămâna viitoare.

Dragnea spune că aparatul administrativ e foarte stufos şi sustine introducerea descentralizării şi a ghişeului unic.

"Există posibilitatea ca la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, numărul (n.r - de funcţionari) să scadă. În zilele următoare voi face cu colegii mei o analiză foarte serioasă din punct de vedere funcţional şi din punct de vedere al obiectivelor pe care şi le asumă acest minister, obiective importante: reforma administraţiei publice, descentralizare, modificarea legii finanţelor publice locale, regionalizarea. Categoric nu va fi niciun om în plus. S-ar putea să fie în minus. Nu va exista o listă cu personal suplimentar la minister pentru că nu se va mări numărul de funcţionari", a declarat Dragnea.

Întrebat dacă există posibilitatea să fie daţi afară mai mulţi angajaţi ai diferitelor structuri pe care noul minister le va prelua, Dragnea a răspuns că este posibil să se întâmple acest lucru.

"Nu este nevoie de oameni în plus. Atât în Ministerul Dezvoltării Regionale cât şi în celelalte structuri, cel puţin cu oamenii prezenţi, într-o structură reorganizată şi aşezată bine din punct de vedere funcţional, se poate lucra cu ce există acum, poate şi mai puţin. Voi face o analiză pe care puţin probabil să o finalizez până vineri seara, cel mai târziu în prima şedinţă de Guvern de după Anul Nou. În prima şedinţă după Anul Nou va fi promovată Hotărârea de Guvern pentru reorganizarea ministerului", a precizat Dragnea.

De asemenea, el a spus că nu va avea nevoie de consilieri ca viceprim-ministru, doar cei pe care legea îi prevede în calitate de ministru.

"Voi avea atâţia consilieri cât este în lege la minister. Nu o să am niciun consilier ca şi viceprim-ministru, asta este exclus. În zilele următoare o să finalizăm reorganizarea acestui minister, al Dezvoltării Regionale şi al Administraţiei Publice. Am avut o discuţie cu domnul Helvig sâmbătă dimineaţă, cu domnul ministru Radu Stroe, sâmbătă după-amiază, urmând ca joi şi vineri să avem discuţia finală cu cele două structuri în aşa fel încât să putem promova Hotărârea de Guvern de reorganizare a ministerului", a afirmat Liviu Dragnea.

Dragnea a mai declarat că, aşa cum a afirmat şi premierul, nu vor spori cheltuielile publice cu noua structură a Guvernului, nici în ceea ce priveşte Guvernul, nici în ceea ce priveşte fiecare minister din structura actuală a Guvernului.

Totodată, Liviu Dragnea a completat că în sistemul public nu s-au schimbat foarte multe lucruri de la Revoluţie.

"S-au schimbat foarte multe pălării, denumiri de instituţii, numai că sistemul public a devenit din ce în ce mai agresiv cu cetăţeanul, din ce în ce mai rigid. În loc ca sistemul public să se reformeze şi să devină mult mai prietenos cu cetăţeanul, a devenit din ce în ce mai stufos, mai încâlcit şi un român trebuie să meargă prin foarte multe instituţii, să stea la foarte multe birouri, să stea aplecat la foarte multe ghişee, paradoxal el fiind cel care susţine acest sistem. Unul dintre obiectivele mele ca ministru reprezintă descentralizarea şi ghişeul unic", a completat Dragnea.





×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea disponibilizari
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close