Antena 3 CNN Actualitate Dragnea avertizează: Căderea unui dig inundă Autostrada Soarelui, CFR Bucureşti-Constanţa, linii CNE

Dragnea avertizează: Căderea unui dig inundă Autostrada Soarelui, CFR Bucureşti-Constanţa, linii CNE

Dragnea avertizează: Căderea unui dig inundă Autostrada Soarelui, CFR Bucureşti-Constanţa, linii CNE
de S.T.    |    15 Mai 2014   •   19:10

Autostrada Soarelui riscă să fie inundată zilele următoarele. Un dig de apărare dă semne că se va rupe din cauza debitului crescut al Dunării. Sunt în pericol şi conductele Conpet, două linii de înaltă tensiune şi calea ferată Bucureşti-Constanţa.

Avertismentul a fost transmis de vicepremierul Liviu Dragnea, joi seară, la Guvern.

"Avem o situaţie extrem de serioasă, unde cer tuturor instituţiilor şi celorlalte structuri o implicare rapidă, şi anume la digul de apărare a bălţii Ialomiţa. Începând de marţi, din dig s-au surpat aproape 8 metri, au mai rămas 10 metri din dig. Dacă Dunărea va creşte - se aşteaptă o viitură puternică - şi dacă acest dig se rupe, există riscul serios să se inunde Autostrada A2, pe segmentul Feteşti-Cernavodă, conductele de transport ale societăţii Conpet, două linii de înaltă tensiune care merg la centrala nucleară Cernavodă, precum şi calea ferată Bucureşti-Constanţa", a spus Dragnea.

El a arătat că este nevoie urgent de 3-4 barje cu câte 1.000-1.500 tone de piatră mare care să fie pusă la dig şi de planşee pe o lungime de cel puţin 150 metri, explicând că acesta este punctul cel mai vulnerabil.

Premierul s-a interesat dacă aceste materiale sunt disponibile, dar autorităţile implicate au răspuns că nu există încă barjele cu piatra de stâncă, dar că au fost deplasate utilaje şi a început dublarea digului în zona avariată, urmând să fie comandate şi barjele joi sau cel târziu vineri dimineaţa.


×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea autostrada Soarelui
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close