Antena 3 CNN Actualitate Dragnea despre implicarea lui Iohannis în Black Cube: Dacă informaţiile sunt reale...

Dragnea despre implicarea lui Iohannis în Black Cube: Dacă informaţiile sunt reale...

Dragnea despre implicarea lui Iohannis în Black Cube: Dacă informaţiile sunt reale...
21 Oct 2016   •   19:40

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este de părere că, în cazul în care informaţiile apărute în presă privind implicarea şefului statului în cazul Black Cube sunt reale, Klaus Iohannis ar fi trebuit, până acum, chemat la audieri la DIICOT, întrucât ca orice alt cetăţean român poate fi cercetat, transmite Agerpres.

"Mi-a arătat cineva ce a apărut în presă, nici nu era un document foarte mare. Nu am alte informaţii. Dacă acel document este real, dacă acel document este o parte reală dintr-o declaraţie (...) şi se află la dosar la DIICOT, bănuiesc, prima întrebare pe care mi-o pun este: de ce nu a fost chemat preşedintele la audieri? Pentru că oricare alt cetăţean din România, dacă era menţionat în acest dosar sau în altele, era chemat imediat, eventual şi cu mascaţii, să dea explicaţii pentru asta. Repet, dacă acest document nu este o făcătură şi nu a apărut în presă contrafăcut", a declarat Liviu Dragnea, vineri, la Parlament, întrebat cum priveşte eventuala implicare a preşedintelui Klaus Iohannis în dosarul "Black Cube" aşa cum s-a relatat în mass-media.

El spune că i se pare greu de acceptat "ca şeful statului să folosească acest tip de operaţiune profund ilegală".

"Practic, pentru ce, după cum ar reieşi din acel document, să o dea jos pe Kovesi. Că, practic, asta era ţinta Black Cube, după cum am văzut în ultimele luni de zile. Asta ar fi o dovadă maximă de ipocrizie: la televizor vii şi spui că tu susţii lupta anticorupţie şi pe cea care conduce această luptă - Codruţa Kovesi şi tu, de fapt, în subteran, în mod ocult, vrei să o dai jos. (...) Dacă acel document este real, faptul că până acum nu a fost chemat la audieri este inadmisibil. Preşedintele nu poate să fie trimis în judecată, dar nu scrie nicăieri în Constituţie că nu poate să fie cercetat, nu există această prevedere şi nu există această imunitate. Repet, dacă ceea ce e acolo e real", a arătat preşedintele PSD.

Liviu Dragnea a participat, vineri, la dezbaterea "Relansând Europa - o nouă Europă socială", organizată de Grupul S&D din Parlamentul European.

Vineri, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că nici el şi nici Preşedinţia nu au fost implicaţi în acţiunea Black Cube, catalogând acuzaţiile aduse SRI drept caraghioase. "Preşedintele şi Preşedinţia nu au protejat, nu au fost implicate în această acţiune Black Cube nici formal, nici informal", a spus Iohannis. El a precizat că l-a rugat pe procurorul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, să facă "ce vrea, cum vrea şi când vrea, dar să lămurească definitiv şi integral această speţă"

×
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close